Βρέθηκαν 7 βόμβες σε ακίνητο της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στη Γερμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρέθηκαν 7 βόμβες σε ακίνητο της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στη Γερμανία
Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν 7 βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο χώρο όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο της Tesla, στη Γερμανία.

Επτά βόμβες που χρονολογούνταν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν στο χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, κοντά στο Βερολίνο.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης των βομβών ολοκληρώθηκε «χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο DPA.

Το πρώτο εργοστάσιό της Tesla στην Ευρώπη

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla αγόρασε μια έκταση στο Γκρουνχάιντε, στο ανατολικό Βερολίνο, έναντι 40,9 εκατ. ευρώ. Το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη προβλέπεται να λειτουργήσει το 2021 και θα παράγει 500.000 οχήματα ετησίως.

Το σχέδιο ωστόσο έχει επικριθεί επειδή η μονάδα θα βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή. Η αποδάσωση θα μπορούσε να βλάψει τα άγρια ζώα αλλά και τις πηγές πόσιμου ύδατος. Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, σημείωσε ωστόσο ότι η περιοχή αυτή δεν είναι δασική και ότι το εργοστάσιό του δεν θα καταλαμβάνει παρά «μόνο ένα μικρό μέρος της».

Εργοστάσιο με 10.000 θέσεις εργασίας

Στο εργοστάσιο της Γερμανίας πρόκειται να κατασκευάζεται από το 2021 το μοντέλο Υ, μπαταρίες και κινητήρες. Ενώ, η Tesla θα δημιουργήσει στο Βερολίνο κέντρο Μηχανικής και Σχεδιασμού. «Η Γερμανία κατασκευάζει καταπληκτικά αυτοκίνητα. Κάποια από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο είναι "Made in Germany"», δήλωσε ο 'Ελον Μασκ, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο για την απόφασή του.

Το νέο εργοστάσιο της Tesla, σε πρώτη φάση θα απασχολίσει 3.000 εργαζομένους, οι οποίοι θα φτάσουν μέχρι και τους 10.000 εργαζομένους σε βάθος χρόνου.

Η έλευση της Τesla στην Γερμανία αναμένεται πάντως να αποτελέσει πρόκληση για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες προχωρούν διστακτικά προς την ηλεκτροκίνηση. «Θα μπορούσε να είναι θετικό. Όταν θα έρθει εδώ η Tesla, θα ασκήσει πίεση στην αγορά και εταιρίες όπως η BMW και η Daimler θα αναγκαστούν να αναπτύξουν γρηγορότερα αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες», σχολίασε ο ειδικός στα θέματα αυτοκίνησης της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt Στέφαν Μέντσλε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider