Praktiker: Στα σκαριά 4 νέα καταστήματα

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Praktiker: Στα σκαριά 4 νέα καταστήματα
Το κόστος της επένδυσης ανήλθε στα 4 εκατ. ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν 120 νέες θέσεις εργασίας.

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου διπλού καταστήματος Praktiker (το 16ο κατάστημα και το 1ο B2B Center της στην Ελλάδα).

Το κατάστημα και το B2B Center βρίσκονται στο Εμπορικό Κέντρο «Emporium Plaza» Ανθούσας (πρώην εκθεσιακό κέντρο). Στο πλαίσιο του πλάνου ανάπτυξης και επέκτασης της Praktiker, η επιλογή της τοποθεσίας έγινε μετά από συστηματική μελέτη στην περιοχή, που είναι κομβικής σημασίας και μεγάλης αξίας για την εταιρία, τόσο για τη συνεχή της ανάπτυξη και διαμόρφωση μιας δυναμικής και εξελισσόμενης αγοράς, όσο και για την ενδυνάμωση της παρουσίας της Praktiker στον νομό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Το κόστος της επένδυσης ανήλθε στα 4 εκατ. ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν 120 νέες θέσεις εργασίας.

Το νέο κατάστημα Praktiker εκτείνεται σε δύο ορόφους και είναι 8.500 τετραγωνικών μέτρων, ενώ για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν τρεις νέες υπηρεσίες που αφορούν τα ηλεκτρολογικά, την διακόσμηση και τον κήπο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια τελετής των εγκαινίων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Praktiker, Γιάννης Σελαλμαζίδης, ειδικοί από τους παραπάνω τομείς θα βρίσκονται εντός του καταστήματος και θα προτείνουν λύσεις στους πελάτες.

Όσον αφορά το πρώτο B2B center της Praktiker είναι 2.000 τ.μ, διαθέτει εξειδικευμένη γκάμα προϊόντων και παρέχει όλες τις λύσεις που θέλει ο πελάτης για την επιχείρηση του.

Όσον αφορά νέες επενδύσεις όπως ανέφερε ο κ. Σελαλμαζίδης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να ανοίξουν ακόμη τέσσερα νέα Praktiker, ένα στην Αττική, ένα στη Θεσσαλονίκη και δύο σε νησιώτικες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι το 2016 κατέγραψε τζίρο 177,5 εκατ. ευρώ έναντι των 167,1 εκατ. της χρήσης 2015. Αύξηση παρουσιάστηκε και στα ίδια κεφάλαια τα οποία το 2016 ανήλθαν στα 12,2 εκατ. από τα 8,1 εκατ. του οικονομικού έτους 2015.

Η εταιρία διατηρεί τον τραπεζικό της δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα, ενώ διαθέτει 8,7 εκατ. ταμειακά διαθέσιμα, που της επιτρέπουν να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις της.

Το 2016, η Εταιρία αύξησε το ποσοστό των εργαζόμενων της κατά 7,7%, συγκριτικά με το 2015, απασχολώντας 100 εργαζόμενους περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider