Σταθάκης: Δύσκολη η επένδυση στις Σκουριές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθάκης: Δύσκολη η επένδυση στις Σκουριές
Στην πορεία των επενδύσεων στο Ελληνικό και τις Σκουριές αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας την Δευτέρα στο κανάλι της Βουλής.

Στην πορεία των επενδύσεων στο Ελληνικό και τις Σκουριές αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας την Δευτέρα στο κανάλι της Βουλής. Αναφερόμενος στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη επένδυση».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «το γενικό θέμα Δημόσιο – Ελληνικός Χρυσός έχουμε συμφωνήσει από κοινού να πάει σε Διαιτησία για το κατά πόσο εφαρμόζεται η σύμβαση που έχουμε υπογράψει. Δυο είναι τα επίμαχα ζητήματα: Εάν μπορεί η εταιρεία να παράξει καθαρό χρυσό στην Ελλάδα, όπως λέει η σύμβαση, με την τεχνολογία που προτείνει και εάν η τεχνολογία αυτή είναι συμβατή με τη περιβαλλοντική προστασία. Το ελληνικό δημόσιο υπερασπίζεται ό,τι προβλέπει η σύμβαση και γι’ αυτό πήγαμε σε Διαιτησία. Λογικά θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Είναι μια δύσκολη επένδυση, πάρα πολύ σύνθετη. Θέλαμε τα εντοπίσουμε διάφορα κενά, να μην υπάρχουν παρενέργειες και να υπάρχουν και σαφείς δεσμεύσεις ότι επενδυτικά θα υπάρξει το πλήρες σχέδιο και ότι δεν θα προχωρήσει σε μια μερική αξιοποίηση μόνο του μεταλλεύματος και θα το εξάγει, το οποίο δεν θα έχει όφελος για την ελληνική οικονομία.Τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί το ’12 το ’13 και το ‘14. Στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης θα ακουστεί η δική μας οπτική με καλύτερο τρόπο.Συνολικά το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί, έχουν κλείσει πρόσφατα πολύ μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επενδύσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία», σημείωσε.

«Ευχαριστημένος» από την κατάληξη για το Ελληνικό

Όσον αφορά στο Ελληνικό, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε και έχει σταλεί στο ΣτΕ. Μόλις εγκριθεί από το ΣτΕ θα αρχίσει η κανονική αδειοδότηση. Αποδείχθηκε ότι όλα έγιναν μια χαρά, με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την κατάληξη αυτή, διότι αποδείχθηκε ότι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με βάση την κείμενη νομοθεσία, τους φορείς, τους θεσμούς και να μη δημιουργούμε κραυγές που δεν οδηγούν πουθενά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider