UBS: Αναβαθμίζει στα 6,70 ευρώ την τιμή στόχο για Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
UBS: Αναβαθμίζει στα 6,70 ευρώ την τιμή στόχο για Πειραιώς
Στα 6,70 ευρώ από 6,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την Πειραιώς η UBS, διατηρώντας τη σύσταση buy.

Στα 6,70 ευρώ από 6,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την Πειραιώς η UBS, διατηρώντας τη σύσταση buy μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Η αύξηση της τιμής στόχους οφείλεται στα καθαρά αποτελέσματα, στο ότι δεν υπήρξε one off, στην εμπιστοσύνη στο σχέδιο και στις μικρές αναβαθμίσεις στα κέρδη ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει ο οίκος, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2025 ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με κέρδη 271 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες (+10% σε ετήσια βάση) ήταν υψηλότερα από τις προσδοκίες της UBS, καθώς τα υπό διαχείριση (AUM) είχουν ήδη ξεπεράσει τον στόχο για φέτος, ενώ η πρόβλεψη για το 2025 έχει αναβαθμιστεί σε 650 εκατ. 600 εκατ. προηγουμένως.

Το κόστος κινδύνου ήταν πολύ χαμηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών, μόλις στις 35 μονάδες βάσης (UBS εκτιμούσε στις 40 μονάδες βάσης), ενώ η αύξηση των δανείων ύψους 1,1 δισ. ευρώ ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες, με τα καθαρά έσοδα από τόκους (-7% σε ετήσια βάση) ύψους 481 εκατ. ευρώ να βρίσκονται σε καλό δρόμο για την επίτευξη της πρόβλεψης για το 2025 ύψους, 1,9 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης CET1 ύψους 14,2% ήταν εντός των ορίων, μετά από πρόβλεψη για διανομή μερίσματος 50%, απόσβεση DTC, επίδραση της Βασιλείας 4 (50 μονάδες βάσης) και ισχυρή αύξηση δανείων, ενώ ο υποκείμενος pro-forma CET1 είναι 14,4%. Οι προβλέψεις για το οικονομικό έτος 25 είναι μεταξύ 14,5% και 15% προτού εξεταστεί η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής για 600 εκατ. ευρώ, η οποία θα μειώσει τον CET1 κατά 150-160 μονάδες βάσης (προοτύ εξεταστεί η ελάφρυνση κεφαλαίου κατά περίπου 50 μονάδες βάσης σε περίπτωση που πληροί τις προϋποθέσεις για τον Δανέζικο Συμβιβασμό), κάτι που ουσιαστικά θα την οδηγούσε προς τον στόχο CET1 του 13%. Η διοίκηση εκτιμά ότι θα ήταν ~5% αυξητικό στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) και θα πρόσθεταν ~1% στα ROTE, κάτι που δεν έχει περάσει ακόμη στο μοντέλο της UBS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider