ΒofA: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα προσαρμοσμένα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΒofA: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα προσαρμοσμένα κέρδη το πρώτο τρίμηνο
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα μεγέθη που ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο η Bank of America, παρά τη μείωση που κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη. 

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα μεγέθη που ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο η Bank of America, παρά το γεγονός πως μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη.

Συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 83 σεντ ανά μετοχή έναντι 76 σεντς που ήταν η εκτίμηση της LSEG. Τα έσοδα ήταν της τάξης των 25,98 δισ. δολαρίων έναντι αναμενόμενων 25,46 δισ.

Τα καθαρά κέρδη του δεύτερου μεγαλύτερου πιστωτή των ΗΠΑ διαμορφώθηκαν για τους τρεις πρώτους μήνες του 2024 στα 6,7 δισ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή, έναντι 8,2 δισ. δολαρίων ή 94 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας μειώθηκαν κατά 3% και διαμορφώθηκαν στα 14 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο, λόγω της αύξησης του κόστους καταθέσεων και της μέτριας αύξησης των νέων χορηγήσεων δανείων, ξεπέρασαν ωστόσο την εκτίμηση των 13,93 δισ. δολαρίων του StreetAccount.

Τα έσοδα του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 35% και ανήλθαν στα 1,6 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη που είχε κάνει ο οικονομικός διευθυντής της BofA Alastair Borthwick τον προηγούμενο μήνα για ετήσια αύξηση κατά 10% έως 15% το πρώτο τρίμηνο

Οι εμπορικές δραστηριότητες της τράπεζας ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες. Οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 3,6% στα 3,31 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας ελαφρά την εκτίμηση των 3,24 δισ. δολαρίων και τα έσοδα από μετοχές αυξήθηκαν 15% στα 1,87 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την εκτίμηση των 1,84 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα της ΒofA από το τμήμα διαχείρισης περιουσίας Merrill κατέγραψαν ρεκόρ και ανήλθαν σε 5,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά η ανησυχία παραμένει - «Πρωταθλητής» στις αυξήσεις το ελαιόλαδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider