Χρεοκοπεί η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης της Βρετανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρεοκοπεί η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης της Βρετανίας
Η μητρική εταιρεία της δοκιμαζόμενης Thames Water ανακοίνωσε στους πιστωτές της ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η μητρική εταιρεία της δοκιμαζόμενης Thames Water ανακοίνωσε στους πιστωτές της ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη της και έτσι ενισχύεται η πιθανότητα η εταιρεία να βρεθεί αντιμέτωπη με μια σημαντική αναδιάρθρωση ή ακόμη εντέλει και με μια κατάρρευση.

Η Kemble Water έχασε μια πληρωμή τόκων που έληγε την Τρίτη και ζήτησε από τους πιστωτές και ομολογιούχους της να μην προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια ούτως ώστε «να παράσχει μια σταθερή πλατφόρμα ενόσω θα εξετάζει όλες τις επιλογές» με τους μετόχους της.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης της Βρετανία, που βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας του ιστορικού διαχείρισης λυμάτων, είπε την περασμένη εβδομάδα πως οι μέτοχοί της αρνήθηκαν να πληρώσουν τα 500 εκατ. στερλίνες που είχαν υποσχεθεί για να σταθεροποιήσει την οικονομική της κατάσταση, εγείροντας ανησυχίες για την επιβίωσή της.

Η Kemble χρηματοδοτείται εξ'ολοκλήρουν από τα μερίσματα που λαμβάνει από την Thames Water και μέρος των 500 εκατ. στερλίνων προοριζόταν για να πληρωθούν οφειλές της Kemble. Την περασμένη εβδομάδα, η Kemble ενημέρωσε πως δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει δάνειο 190 εκατ. στερλίνων που έληγε έως τα τέλη Απριλίου.

Η τιμή του ομολόγου αξίας 400 εκατ. στερλίνων της Kemble, το οποίο έχει διάρκεια έως το 2026, κατέρρευσε τον τελευταίο χρόνο, υποδεικνύοντας ότι οι κάτοχοί του πίστευαν ότι η εταιρεία θα μπορούσε και να χρεοκοπήσει. Οι σύμβουλοι της Alvarez & Marsal συνεργάζονται με την Kemble για να αξιολογήσουν τις επιλογές της και να συνεργαστούν με δανειστές και ομολογιούχους σχετικά με τη μελλοντική διάρθρωση του χρέους της.

Η Kemble είναι η μητρική της εταιρείας διαχείρισης Thames Water, η οποία έχει 16 εκατομμύρια πελάτες. Τα στελέχη της εταιρείας ύδρευσης είπαν ότι η Thames, η οποία χρωστά περί τις 15 δισεκατομμύρια στερλίνες, και οι πελάτες της έχουν «απομονωθεί» και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, σε περίπτωση κατάρρευσης της Kemble.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Ισλανδίας για να διεκδικήσει την προεδρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider