«Λουκέτο» μετά από 30 χρόνια στη χαρτοποιία Sonoco

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λουκέτο» μετά από 30 χρόνια στη χαρτοποιία Sonoco
Σαν κεραυνός εν αίθρια έπεσαν στους εργαζόμενους σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, όπου βρίσκονται η μονάδα συσκευασίας και το εργοστάσιο της χαρτοποιίας Sonoco Ελλάς ΑΕ, τα νέα πως η επιχείρηση αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της.

Τη δραστηριότητά της αναστέλλει η Sonoco, είδηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αίθρια στους εργαζόμενους σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, στις περιοχές που βρίσκονται η μονάδα συσκευασίας και το εργοστάσιο της χαρτοποιίας.

Σύμφωνα με το voria.gr, η εταιρεία που είναι μέλος του αμερικανικού ομίλου Sonoco Alcore, ο οποίος εδρεύει στη Νότια Καρολίνα, ιδρύθηκε το 1899 και διαθέτει περισσότερες από 300 επιχειρήσεις σε 33 χώρες.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε αμέσως μετά το τριήμερο της εθνικής επετείου, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα υπήρχε αγγελία σύμφωνα με την οποία η διοίκηση της εταιρείας αναζητούσε εργαζόμενο για τη μονάδα συσκευασίας στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, οι εργαζόμενοι στις δυο μονάδες έμαθαν προχθες, αιφνιδιαστικά, πως η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται δεν άντεξε υπό το βάρος του ενεργειακού κόστους και αποφάσισε να κατεβάσει τα ρολά. Αυτή τουλάχιστον, ήταν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η επίσημη δικαιολογία. Αξίζει να σημειωθεί πως η δραστηριότητα της εταιρείας ήταν πράγματι ενεργοβόρα με αποτέλεσμα να έχει πραγματοποιήσει επένδυση περί τα 3 εκατ. ευρώ για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν την ενέταξε στο δίκτυό του λόγω έλλειψης χωρητικότητας δικτύου.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα λειτουργεί

Η εταιρεία αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κλείσει οριστικά στις 31 Μαΐου, προκειμένου, στο μεσοδιάστημα, να εξυπηρετήσει τις παραγγελίες που υπάρχουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι περίπου 30 εργαζόμενοι στη μονάδα συσκευασίας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και οι 55 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο στο Σταυροχώρι του Κιλκίς θα μείνουν χωρίς εργασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία χαρτονιού από ανακύκλωση. Συγκεκριμένα, κατασκευάζει ανακυκλωμένο χαρτόνι, χάρτινα κυλινδρικά εξαρτήματα, χαρτοπυρήνες και χάρτινους κυλίνδρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider