Σκλαβενίτης: Ξεκινά η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου της Πίτσος στο Ρέντη

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκλαβενίτης: Ξεκινά η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου της Πίτσος στο Ρέντη
Τι σηματοδοτεί η σύσταση της εταιρείας Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΑΕ. Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του τεράστιου ακινήτου άνω των 53.000 τμ.

Ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στη μακρόχρονη διαδρομή του ανοίγει για το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος στο Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Το ιστορικό εργοστάσιο, ιδιοκτησίας μέχρι πρότινος της BSH Hellas, έχει ήδη περάσει υπό τον έλεγχο του ομίλου Σκλαβενίτης και τώρα ετοιμάζεται για μια «δεύτερη ευκαιρία». Οι μηχανές του εργοστασίου της Πίτσος «έσβησαν» οριστικά τον Απρίλιο του 2021, βάζοντας τέλος σε μια παραγωγική δραστηριότητα άνω των 150 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας αμέτρητα ελληνικά νοικοκυριά εξοπλίζονταν με τις γνωστές ηλεκτρικές συσκευές της Πίτσος.

Μόλις χθες ανακοινώθηκε στο ΓΕΜΗ η σύσταση της εταιρείας Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΑΕ, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση του τεράστιου ακινήτου άνω των 53.000 τμ.

Η έδρα της εταιρείας έχει οριστεί στο Περιστέρι, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 300.000 ευρώ, ενώ μοναδικός μέτοχος είναι ο όμιλος Σκλαβενίτη.

Βασική δραστηριότητα της νεοσυσταθείσας εταιρείας είναι η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων μισθωμένων ακινήτων, ωστόσο στον σκοπό ίδρυσης της εταιρείας έχουν ενταχθεί και δευτερεύουσες δραστηριότητες, όπως άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, άλλες υπηρεσίες παροχής γευμάτων, ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων, δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις, εγκαταστάσεις γυμναστικής, εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη, μεσιτικά γραφεία ακίνητων, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, υπηρεσίες θεατρικών αιθουσών, υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρετήσεως (φαστ φουντ), με παροχή σερβιρίσματος, υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, με ζωντανή μουσική από ορχήστρα τριών τουλάχιστον οργάνων (που υπάγεται στην 1059176/ 625/πολ.1087/25.6.2003 -ΦΕΚ β 932- απόφαση υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ισχύει κάθε φορά), με παροχή σερβιρίσματος, υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, χωρίς ζωντανή μουσική ή με ορχήστρα λιγότερη των τριών οργάνων (οργάνων (που δεν υπάγεται στην 1059176/ 625/πολ.1087/25.6.2003 -ΦΕΚ β 932- απόφαση υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ισχύει κάθε φορά) με παροχή σερβιρίσματος, υπηρεσίες παροχής γευμάτων σε εστιατόρια αυτοεξυπηρέτησης (self service), υπηρεσίες στεγασμένων χώρων άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, υπηρεσίες ταξιθέτησης κοινού σε θέατρα και κινηματογράφους, υπηρεσίες υπαίθριων χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, άλλες αθλητικές δραστηριότητες, υπηρεσίες χώρων στάθμευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΑΕ αποτελείται από πέντε μέλη και έχει ως εξής:

-Μαρία Σκλαβενίτου, πρόεδρος

-Παύλος Αλιβιζάτος, Μέλος ΔΣ

-Επαμεινώνδας Αλεξόπουλος, Μέλος ΔΣ

-Βασιλική Σκλαβενίτου, Μέλος ΔΣ

-Γεράσιμος Σκλαβενίτης, Διευθύνων Σύμβουλος

Οι… business όμως του ομίλου Σκλαβενίτη στο real estate δεν σταματούν στις ιστορικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται πως ο κορυφαίος «παίκτης» του οργανωμένου λιανεμπορίου της χώρας μας συνεχίζει απρόσκοπτα τα επενδυτικά του σχέδια.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, ήταν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού όταν καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ η σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Άρτεμις Διαχείρισης Ακινήτων», με μετόχους τα αδέλφια Σκλαβενίτη: Τον Γεράσιμο, τη Μαρία και τη Βασιλική και μετοχικό κεφάλαιο ύψους 60.000 ευρώ.

Σκοπός της εταιρείας είναι η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, η αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, οι κατασκευαστικές εργασίες κτηρίων για κατοικίες και μη, καθώς και τα μεσιτικά γραφεία ακινήτων.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη σημαντικό project το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι η ανέγερση κτηρίου στη Μαγούλα σε οικόπεδο έκτασης 42.000 τ.μ. το οποίο θα φιλοξενήσει καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί εντός του τρέχοντος έτους. Τις εργασίες έχει αναλάβει η Ten Brinke Hellas.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επενδύσεις εκατομμυρίων στο real estate από τα σούπερ μάρκετ – Οι κινήσεις ματ «των ισχυρών»

gazzetta
gazzetta reader insider insider