Eurobank Asset Management: Για 16η χρονιά στην κορυφή των διαχειριστών κεφαλαίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Asset Management: Για 16η χρονιά στην κορυφή των διαχειριστών κεφαλαίων
Η Eurobank Asset Management (Α.Ε.Δ.Α.Κ.) παρέμεινε το 2023, για 16η χρονιά, ηγέτιδα στο χώρο διαχείρισης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Η Eurobank Asset Management (Α.Ε.Δ.Α.Κ.), η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της σε όρους ενεργητικού και κεφαλαίων υπό διαχείριση, παρέμεινε το 2023, για 16η χρονιά, ηγέτιδα στο χώρο διαχείρισης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Α/Κ) και θεσμικών χαρτοφυλακίων με υπό διαχείριση κεφάλαια αξίας 5,38 δισ. ευρώ.

Με μερίδιο αγοράς 26,47% και ενεργητικό 4,18 δισ. ευρώ στα Αμοιβαία Κεφάλαια (Α/Κ), η Eurobank Asset Management, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των επενδυτών, πετυχαίνοντας για ακόμα μία χρονιά, αξιοσημείωτες αποδόσεις. Παράλληλα, αξιοποιώντας τη συγκυρία στην εγχώρια και τη διεθνή οικονομία, εισήγαγε, πρώτη, νέα καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά Α/Κ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Target Maturity Bond Funds, που αξιοποίησαν την ανοδική πορεία των επιτοκίων, προσφέροντας στους επενδυτές προκαθορισμένη διάρκεια παραμονής στην επένδυσή τους, εκτιμώμενη απόδοση στη λήξη αυτής καθώς και διανομή μερίσματος.

Η συνέπεια, η εμπειρία και η τεχνογνωσία που διαχρονικά χαρακτηρίζει την Eurobank Asset Management, η οποία διαθέτει και πολυετή παρουσία στις αγορές της Κύπρου και του Λουξεμβούργου, αποτυπώθηκε στη σημαντική αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά 1,20 δισ. ευρώ το έτος 2023 και στις αξιοσημείωτες αποδόσεις που πέτυχαν τα Α/Κ (υπό διαχείριση ή επενδυτική διαχείριση από την Eurobank Asset Management).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Εμφανείς οι επιδράσεις της πανδημίας και του πληθωρισμού στο λιανικό εμπόριο

Alpha Bank: Συνεχίστηκε το 2023 η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας - Το 2024 αναμένεται η διατήρηση αυτής της δυναμικής

DBRS για ελληνικές τράπεζες: Υψηλό και το 2024 το NIM - Σημαντικός ο έλεγχος του κόστους

gazzetta
gazzetta reader insider insider