IBM: Προχωρά σε απολύσεις από το τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IBM: Προχωρά σε απολύσεις από το τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας
Στη μείωση του προσωπικού της θα προχωρήσει η IBM όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός την Τρίτη στους υπαλλήλους της. 

Στη μείωση του προσωπικού της θα προχωρήσει η IBM όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός την Τρίτη στους υπαλλήλους της.

Όπως αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο άτομο που έχει γνώση του θέματος, συγκεκριμένα η εταιρεία θα προχωρήσει σε περικοπές από το τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

Ο Jonathan Adashek, επικεφαλής επικοινωνίας της IBM, έκανε την ανακοίνωση σε μια επτάλεπτη περίπου συνάντηση με το προσωπικό του τμήματος, όπως αναφέρει η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τον Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της IBM, Arvind Krishna δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία «αναβαθμίζει μαζικά όλους τους υπαλλήλους μας στην τεχνητή νοημοσύνη», μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου τον Αύγουστο για την αντικατάσταση σχεδόν 8.000 θέσεων εργασίας με AI. Η IBM είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο του περασμένου έτους ότι θα προχωρούσε στην περικοπή 3.900 θέσεων εργασίας.

Οι πιο πρόσφατες περικοπές έρχονται παράλληλα με έναν άλλο γύρο απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής φέτος, περίπου 204 εταιρείες τεχνολογίας έχουν περικόψει σχεδόν 50.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Layoffs.fyi. Ο Ιανουάριος ήταν ο πιο μήνας με τις περισσότερες απολύσεις από τον Μάρτιο, καθώς η Alphabet, η Amazon και η Unity ανακοίνωσαν όλες περικοπές θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kohl's: Κάμψη των πωλήσεων για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο - Απώλειες 5% για τη μετοχή

3M: Ο Bill Brown αναλαμβάνει CEO την 1η Μαΐου - Ράλι 4% για τη μετοχή

Goldman Sachs: Θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών πιστώσεων στα 300 δισ. σε πέντε χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider