Συνεργασία Κωτσόβολου με Starlink για το δορυφορικό Internet του Έλον Μασκ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεργασία Κωτσόβολου με Starlink για το δορυφορικό Internet του Έλον Μασκ
Πιστοποιημένος αντιπρόσωπος για το δορυφορικό internet της Starlink του Έλον Μασκ έγινε ο Κωτσόβολος. Τι προσφέρει.

«Η σύνδεση στο διαδίκτυο αποτελεί καθημερινή πρόκληση για εσένα; Με το Starlink, αυτό αλλάζει» είναι το μήνυμα που διαβάζει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του Κωτσόβολου μετά και την νέα συνεργασία της ελληνικής αλυσίδας με την Starlink του Έλον Μασκ ώστε να προσφέρει ως πιστοποιημένος μεταπωλητής δορυφορικό internet.

Σημειωτέον ότι η υπηρεσία είναι εδώ και καιρό διαθέσιμη στη χώρα, και προσφέρεται από μια λίστα πιστοποιημένων μεταπωλητών, όπως για παράδειγμα η Navarino και η Brdy για την χώρα μας, την οποία μπορεί να εντοπίσει κανείς και στην επίσημη ιστοσελίδα της Starlink. Σε αυτούς πλέον έχει προστεθεί και ο Κωτσόβολος ο οποίος απέκτησε δικαίωμα μεταπώλησης του εξοπλισμού που απαιτεί το δορυφορικό Internet της Space X και κάνει διαθέσιμο το kit με έκπτωση προφέροντας και πολλαπλές δυνατότητες πληρωμής.

Συγκεκριμένα το Starlink Standard Kit, προσφέρεται για την αρχική περίοδο με έκπτωση από τα 449 ευρώ στα 225 ευρώ ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν και το πλάνο άτοκων δόσεων 10,23 ευρώ το μήνα. Πέρα από τον εξοπλισμό για οικιακά δίκτυα η αλυσίδα με τα 94 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα προσφέρει και το Starlink Flat High Performance στην τιμή των 2.889 ευρώ, το οποίο αποτελεί ιδανική επιλογή για internet στα yachts.

Να θυμίσουμε ότι το Starlink της SpaceX, προσφέρει δορυφορικό Internet μέσω συστοιχίας μικροδορυφόρων και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει internet υψηλής ταχύτητας και χαμηλής καθυστέρησης στις πιο αγροτικές και απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Με πρόσθετη κατανομή απόδοσης και καλύτερη απόδοση σε ακραίες καιρικές συνθήκες, το κιτ υψηλής απόδοσης του Starlink βοηθά στη διασφάλιση εύρους ζώνης για κρίσιμες λειτουργίες 24/7 ενώ η ταχύτητά του κυμαίνεται από 50Mb/s μέχρι και 250Mb/s, με latency μεταξύ 20-40 msec.

H εταιρεία διαθέτει τις υπηρεσίες δορυφορικού internet σε πελάτες της χώρας μας, τα τελευταία χρόνια, με την διείσδυση ωστόσο να παραμένει χαμηλή λόγω του υψηλού κόστους και να περιορίζεται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές που δεν επαρκούν τα υφιστάμενα δίκτυα.

Κατά την αρχική δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά ο εξοπλισμός της κόστιζε 450 ευρώ, ενώ έναν περίπου χρόνο πριν, η Starlink ξεκίνησε να προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης του τερματικού εξοπλισμού χωρίς χρονικές δεσμεύσεις ενώ προέβη και σε έκπτωση για ορισμένο διάστημα, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να αποκτήσουν τον εξοπλισμό με 50 ευρώ εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης και 15 ευρώ τον μήνα έναντι της αγοράς του με 300 ευρώ. Πέραν του εξοπλισμού βέβαια, η τιμή για την υπηρεσία εξακολουθεί να κοστίζει 75 ευρώ μηνιαίως.

Όσο για την δραστηριοποίησή της στη χώρα μας να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πρότινος η Stralink χρησιμοποιούσε τον επίγειο σταθμό της Ιταλίας για να εκπέμπει στην Ελλάδα. Εδώ και καιρό όμως έχει ξεκινήσει να διερευνά την πιθανότητα ανέγερσης επίγειου σταθμού επί ελληνικού εδάφους. Στις αρχικές επιλογές των κατάλληλων προς υλοποίησης των σχεδίων της περιοχών περιλαμβάνονταν η Αθήνα και η Κρήτη, ώστε να μπορεί να προσφέρει καλύτερη συνδεσιμότητα και στο Αιγαίο και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις υπηρεσίες που έχει αναπτύξει για internet εν πλω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ουκρανία ζητεί από τον Μασκ να εμποδίσει τη χρήση του Starlink σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη

Starlink Ukraine: Κατοχυρώθηκε στην Ουκρανία ως αντιπροσωπεία της Space X

Σε τροχιά μπαίνει το δορυφορικό Ιnternet του Elon Musk στην Ελλάδα - Τα επόμενα βήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider