Μασκ: Δεν θα χρηματοδοτήσω κανέναν υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Δεν θα χρηματοδοτήσω κανέναν υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ
Φώτο: Getty Images
Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία τόσο του νυν προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, όσο και του τέως, Ντόναλντ Τραμπ

Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία ούτε του νυν προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ούτε και του τέως, Ντόναλντ Τραμπ.

«Για να γίνω εντελώς σαφής, δεν δωρίζω χρήματα σε κανέναν υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ», δήλωσε σε ανάρτησή του στο X.

Σύμφωνα με το CNBC, η ανάρτηση του Μασκ ήρθε μία μέρα μετά το δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο συναντήθηκε στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, με τον Τραμπ -ο οποίος επίσης κατοικεί στην περιοχή- και μερικούς άλλους πλούσιους χορηγούς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο Μασκ, θεωρείται από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με εκτιμώμενη περιουσία που ανέρχεται σε 195 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Είναι επίσης επικεφαλής της SpaceX και θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιον εκ των δύο υποψηφίων προέδρων με τρόπους πέρα από μια άμεση χορηγία.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να κάνει δωρεά σε μια επιτροπή δράσης που υποστηρίζει οποιονδήποτε από τους δύο υποψηφίους. Οποιαδήποτε χορηγία του θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εκλογική εκστρατεία του καθενός.

Ο Μασκ δεν απάντησε σε ένα e-mail που ζητούσε σχόλιο σχετικά με το αν προτίθεται να παραχωρήσει κάποιο πακέτο δωρεών υπέρ του Μπάιντεν ή του Τραμπ.

Παρότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla συνηθίζει να παίρνει πολιτική θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δε γίνεται συχνά χορηγός σε προεκλογικές εκστρατείες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του ενδιάμεσου εκλογικού κύκλου το 2018, ο Μασκ προχώρησε σε σειρά χορηγιών σε επιτροπές Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, στηρίζοντας υποψηφίους για το Κογκρέσο με 33.900 δολάρια τον καθένα.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger - Το ειρωνικό σχόλιο Μασκ

ΗΠΑ: Εντελώς άγνωστος αντίπαλoς κερδίζει τον πρόεδρο Μπάιντεν στην αμερικανική Σαμόα

«Σούπερ Τρίτη» στις ΗΠΑ: Κυριαρχία Μπάιντεν - Τραμπ στις προκριματικές εκλογές σε 15 πολιτείες

gazzetta
gazzetta reader insider insider