Allianz: Καλύτερα των εκτιμήσεων λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο -Αποκάλυψε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών €1 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Allianz: Καλύτερα των εκτιμήσεων λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο -Αποκάλυψε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών €1 δισ.
Κέρδη που ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισε στο δ' τρίμηνο χρήσης η Allianz, καθώς η μητρική της PIMCO ετοιμάζεται να επιστρέψει περισσότερο κεφάλαιο στους επενδυτές.

Κέρδη που ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισε στο δ' τρίμηνο η Allianz, καθώς η μητρική της PIMCO ετοιμάζεται να επιστρέψει περισσότερο κεφάλαιο στους επενδυτές.

Ειδικότερα, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη της Allianz αυξήθηκαν 17%, στα 3,77 δισ. ευρώ. Το μέγεθος ήταν ελαφρώς καλύτερο από τα 3,74 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές. Ο γίγαντας των ασφαλίσεων στοχεύει σε λειτουργικά κέρδη ύψους14,8 δισ. ευρώ φέτος, με απόκλιση 1 δισ. ευρώ.

Η Allianz σκοπεύει επίσης να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως 1 δισ. ευρώ, ενώ προτείνει αύξηση του μερίσματος κατά 1/5, στα 13,80 ευρώ ανά μετοχή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Baete, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της εδρεύουσας στο Μόναχο Allianz πριν από σχεδόν μια δεκαετία, έχει θέσει ως προτεραιότητα την επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές. Έχει ήδη παραδώσει στους μετόχους περίπου 40 δισ. ευρώ σε μερίσματα και εξαγορές από τις αρχές του 2017, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

H Allianz έχει επαναγοράσει 12,5 δισ. ευρώ σε μετοχές από τις αρχές του 2017

Διαβάστε επίσης: Standard Chartered: Ανακοίνωσε κέρδη 1,06 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΑΕΕ: Αύξηση παραγωγής 8,9% για την ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider