Standard Chartered: Ανακοίνωσε κέρδη 1,06 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Standard Chartered: Ανακοίνωσε κέρδη 1,06 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο
Μετά από μήνες υποαπόδοσης της τιμής της μετοχής, η τράπεζα ανακάμπτει, κάνοντας γνωστό ότι θα καταβάλει τελικό μέρισμα 21 σεντς ανά μετοχή.

Η Standard Chartered δεσμεύτηκε να επιστρέψει περισσότερα χρήματα στους μετόχους της, την ώρα που το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εστιάζει στις αναδυόμενες αγορές εντείνει τις προσπάθειες για βελτίωση των αποδόσεων και μείωση της πολυπλοκότητας της οργάνωσής του, αναφέρει το Bloomberg.

Ανακοινώνοντας τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο ανέφερε ότι θα ξεκινήσει μια νέα επαναγορά 1 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία είπε ότι ένα νέο πρόγραμμα «Fit for Growth» θα εξοικονομήσει περίπου 1,5 δισ. δολάρια από δαπάνες τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά θα προσθέσει επίσης ένα παρόμοιο ποσό στο κόστος για τις μόνιμες οργανωτικές αλλαγές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Μπιλ Γουίντερς, ο οποίος εντάχθηκε στον όμιλο πριν από σχεδόν εννέα χρόνια, αναζητά τρόπους για να ενισχύσει τις αποδόσεις για τους επενδυτές και να ενισχύσει τη μετοχή, η οποία έχασε περισσότερο από 20% της αξίας της το περασμένο έτος.

«Έχω πλήρη επίγνωση της υποαπόδοσης της τιμής της μετοχής μας τους τελευταίους μήνες, η οποία πιστεύω ότι δεν αντικατοπτρίζει την πρόοδο που σημειώνουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Standard Chartered, Χοσέ Βινάλς. «Τόσο το διοικητικό συμβούλιο, όσο και η διοικητική ομάδα επικεντρώνονται απόλυτα στην παροχή σταθερής, μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους μας».

Διαβάστε ακόμα: Allianz: Καλύτερα των εκτιμήσεων λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο -Αποκάλυψε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών €1 δισ.

Η τράπεζα ανέφερε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων για το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 63% στα 1,06 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 989,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Δήλωσε τελικό μέρισμα 21 σεντς ανά μετοχή, αυξάνοντας την πληρωμή ολόκληρου του έτους κατά 50%. Η Standard Chartered έκανε γνωστό ότι στοχεύει απόδοση 12% επί των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων το 2026 και αύξηση 5% έως 7% στα λειτουργικά έσοδα για το 2024 έως το 2026.

Παρά την παρουσία της σε ορισμένες από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, οι μετοχές της Standard Chartered έχουν κακή απόδοση τους τελευταίους μήνες και είναι 40% κάτω από το επίπεδο που ήταν όταν ο Γουίντερς προσχώρησε στην τράπεζα τον Ιούνιο του 2015.

Η Standard Chartered εξετάζει την αναδιάρθρωση του θεσμικού τραπεζικού σκέλους της, τη μονάδα που στεγάζει την επενδυτική τραπεζική και τις εμπορικές δραστηριότητες, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg News. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τον διαχωρισμό του επενδυτικού σκέλους της τράπεζας, από τις εταιρικές και εμπορικές τραπεζικές δραστηριότητες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας και είναι ένα από τα πολλά ενδεχόμενα που σταθμίζονται χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη τελικές αποφάσεις.

Η StanChart κατέγραψε μείωση κερδών το τρίτο τρίμηνο, λόγω απωλειών που σχετίζονται με επενδύσεις στην Κίνα. Η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της, η HSBC Holdings νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δέχτηκε πλήγμα στα κέρδη της, καθώς προχώρησε σε αποεπενδύσεις στην Κίνα.

Η τράπεζα βίωσε εκτεταμένο selloff στις μετοχές της όταν ανακοίνωσε τα κέρδη του τρίτου τριμήνου. Η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 12% στις 26 Οκτωβρίου, η μεγαλύτερη απώλειά της από τον Αύγουστο του 2012.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Allianz: Καλύτερα των εκτιμήσεων λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο -Αποκάλυψε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών €1 δισ.

JPMorgan Chase: Πούλησε για πρώτη φορά μετοχές της ο Τζέιμι Ντάιμον

gazzetta
gazzetta reader insider insider