Nike: Σχεδιάζει να απολύσει το 2% του εργατικού δυναμικού της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nike: Σχεδιάζει να απολύσει το 2% του εργατικού δυναμικού της
Στην περικοπή περίπου του 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της ανακοίνωσε πως θα προχωρήσε η Nike, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας, καθώς ο κολοσσός αθλητικών ειδών στοχεύει στη μείωση του κόστους μετά την ανακοίνωση πως τα κέρδη θα μειωθούν τη φετινή χρονιά.

Στην περικοπή περίπου του 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της ανακοίνωσε πως θα προχωρήσε η Nike, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας, καθώς ο κολοσσός αθλητικών ειδών στοχεύει στη μείωση του κόστους μετά την ανακοίνωση πως τα κέρδη θα μειωθούν τη φετινή χρονιά.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η Nike είχε ανακοινώσει το πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών συνολικού ύψους 2 δισ. δολ. για τα επόμενα τρία χρόνια, μέσω της σύσφιξης του εφοδιασμού ορισμένων προϊόντων, τη βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού της, τη μείωση των επιπέδων διαχείρισης και την αύξηση της χρήσης αυτοματισμού.

Η εταιρεία είχε επίσης ανακοινώσει πως θα επιβαρυνόταν με περίπου 400 έως 450 εκατ. δολάρια σε κόστος απόλυσης εργαζομένων το τρίτο τρίμηνο. Η Nike είχε περίπου 83.700 υπαλλήλους στις 31 Μαΐου 2023.

Η Wall Street Journal, η οποία είχε πρώτη αναφέρει την προοπτική απολύσεων, ανέφερε ότι οι περικοπές αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή και μια δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος τριμήνου.

Κι άλλοι κολοσσοί των αθλητικών ειδών, όπως η Adidas, η Puma και η JD Sports, επίσης, έχουν προειδοποιήσει για ασθενέστερα κέρδη φέτος, καθώς οι καταναλωτές περικόπτουν τις μη βασικές δαπάνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intralot: Αλλάζει επίπεδο και μοντέλο με το πλάνο αναδιάρθρωσης – Το ομόλογο και οι προοπτικές 

​Εθνική Τράπεζα: Μεταβίβαση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων στην doValue

Πράσινο υδρογόνο: Πώς θα ενισχυθεί το πρώτο «κύμα» έργων – Οι στόχοι για το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider