Kraft Heinz: Η πτώση στον όγκο πωλήσεων έπληξε τα κέρδη και τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kraft Heinz: Η πτώση στον όγκο πωλήσεων έπληξε τα κέρδη και τη μετοχή
Βουτιά άνω του 6% καταγράφει η μετοχή της Kraft Heinz Co. την Τετάρτη στην Wall Street, αφού τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασε τις προβλέψεις, ωστόσο οι υψηλότερες τιμές πίεσαν τους όγκους πωλήσεων.

Βουτιά άνω του 6% καταγράφει η μετοχή της Kraft Heinz Co. την Τετάρτη στην Wall Street, αφού οι υψηλότερες τιμές πίεσαν τους όγκους πωλήσεων.

Ο κολοσσός των τροφίμων ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις 6,86 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο από 7,3 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, μία πτώση 7,1% και 6,99 δισ. δολάρια που ήταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Τα κέρδη υποχώρησαν 15% το ίδιο διάστημα, σε 757 εκατ. δολάρια από 887 εκατ. την προηγούμενη χρονιά. Το προσαρμοσμένο ebitda μειώθηκε κατά 5,3% σε πάνω από 1,65 δισ. δολάρια (από 1,74 δισ. ένα χρόνο πριν).

Η εταιρεία αναμένει ότι οι καθαρές οργανικές πωλήσεις το 2024 θα είναι flat ή θα σημειώσουν άνοδο 2%, επιβραδύνοντας από άνοδο 3,4% το 2023.

«Ο κλάδος ήταν πιο απαιτητικός από ό,τι περιμέναμε αρχικά», δήλωσε ο CEO Carlos Abrams-Rivera, αν και τόνισε πως είναι περήφανος για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν το 2023 και την πρόοδο που σημειώθηκε ως εταιρεία κατά τη διάρκεια του έτους.

«Καταγράψαμε καθαρή αύξηση πωλήσεων σε κάθε βασικό μας πυλώνα, την παγκόσμια εστίαση, τις αναδυόμενες αγορές , και πλατφόρμες ανάπτυξης λιανικής στις ΗΠΑ. Στις αρχές του 2023 καθορίσαμε σχέδια δράσης για τη βελτίωση των μεριδίων και των όγκων αγοράς και λειτούργησαν» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Uber: Ράλι της μετοχής μετά το πρώτο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 7 δισ. δολαρίων

Continental: Πάνω από 7.000 απολύσεις στην προσπάθεια μετάβασης στην «καθαρή» οικονομία

Heineken: Η γεωπολιτική αστάθεια «ροκανίζει» τα κέρδη της

gazzetta
gazzetta reader insider insider