Uber: Ράλι της μετοχής μετά το πρώτο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 7 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Ράλι της μετοχής μετά το πρώτο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 7 δισ. δολαρίων
Σε ιστορικά υψηλά, πάνω από 11%, κινείται η μετοχή της Uber Technologies μετά την ανακοίνωση της πρώτης επαναγοράς μετοχών της εταιρείας αξίας 7 δισ. δολαρίων.

Σε ιστορικά υψηλά, πάνω από 11%, κινείται η μετοχή της Uber Technologies μετά την ανακοίνωση της πρώτης επαναγοράς μετοχών της εταιρείας, αξίας 7 δισ. δολαρίων

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα της ετήσια κέρδη σε καθαρή βάση από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019, μετά από μια ισχυρή ανάκαμψη των εσόδων και την υψηλή ζήτηση στον κλάδο διανομής και παράδοσης τροφίμων.

«Η σημερινή έγκριση του πρώτου μας προγράμματος επαναγοράς μετοχών αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ισχυρή οικονομική δυναμική της εταιρείας», δήλωσε ο CFO της Uber, Prashanth Mahendra-Rajah.

Η εταιρεία ανακοίνωσε διαθέσιμες ταμειακές ροές 3,4 δισ. δολαρίων το 2023, μία άνοδο από τα 390 εκατ. δολάρια ένα έτος νωρίτερα.

Μετά από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία, η αγορά των εταιρειών διανομής και παράδοσης τροφίμων, επεκτάθηκε απότομα καθώς οι άνθρωποι έβγαιναν περισσότερο έξω και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία. Αυτό βοήθησε την Uber να υπερδιπλασιάσει την αξία της πέρυσι, ενώ τα κέρδη που ανακοίνωσε την Τετάρτη, εάν διατηρηθούν, θα ωθήσουν αυτή την αποτίμηση σε περισσότερα από 150 δισ. δολάρια.

Τα επόμενα τρία χρόνια, η Uber αναμένει ακαθάριστη αύξηση κρατήσεων μεταξύ 15% και 20% και προσαρμοσμένη αύξηση του βασικού κέρδους μεταξύ 30% σε 40%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Heineken: Η γεωπολιτική αστάθεια «ροκανίζει» τα κέρδη της

Unicredit: Έρχεται μεγάλη αύξηση στα μπόνους

Σε καθεστώς διαχείρισης η Body Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο

gazzetta
gazzetta reader insider insider