«Βήμα μπρος» για την αραβική 5άστερη τουριστική επένδυση στη Μύκονο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βήμα μπρος» για την αραβική 5άστερη τουριστική επένδυση στη Μύκονο
Έγκριση από το ΥΠΕΝ της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την εγκατάσταση και λειτουργία των εργοταξιακών χώρων. Το project των Αράβων του Αστέρα Βουλιαγμένης στο νησί των Ανέμων. Οι τοπικές αντιδράσεις και το ΣτΕ.

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή της έρχεται η 5άστερη, χαρακτηρισμένη ως στρατηγική, επένδυση των Αράβων στη Μύκονο, προϋπολογισμού, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 78,6 εκατ. ευρώ, μετά και την έγκριση της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕ.ΠΕ.Μ) για την εγκατάσταση και λειτουργία των εργοταξιακών χώρων από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) που προχτές γνωστοποιήθηκε. Ο φορέας Blue Iris ελέγχεται από την επενδυτική AGC Equity Partners, δηλαδή τους γνωστούς επενδυτές του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου 5* και δυναμικότητας 192 κλινών με υποστηρικτικά έργα, στη θέση «Καραπέτης» στην περιοχή της Άνω Μεράς στο πλαίσιο του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Με βάση την απόφαση του ΥΠΕΝ τώρα τίθενται, όπως συνηθίζεται σε σχετικές αποφάσεις, συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για την εγκατάσταση των εργοταξιακών χώρων του project. Υπενθυμίζεται ότι κατά της επένδυσης είχε ταχθεί η δημοτική αρχή της Μυκόνου, ενώ το project είχε εμπλακεί και με το ΣτΕ.

Το project της Μυκόνου περιλαμβάνει πέραν της 5άστερης μονάδας, χώρους εστίασης, κέντρο ευεξίας, υπαίθριο θέατρο και μαρίνα, για την οποία ωστόσο το ΣτΕ κατόπιν της προσφυγής του δήμου απεφάνθη αρνητικά. Όπως λέγεται στην αγορά, το γεγονός ότι η επένδυση των Αράβων της Blue Iris Α.Ε. προωθείται μέσω ΕΣΧΑΣΕ -τα οποία ελέγχονται από το ΣτΕ λόγω και της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος- είναι και ένας βασικός λόγος για τον οποίο το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο σε συνέχεια και της προσφυγής του δήμου αποφάσισε τελικά ότι ορθώς τα ΕΣΧΑΣΕ εξαιρέθηκαν από την αναστολή δόμησης στη Μύκονο, με το δεδομένο ότι ακολουθούν συγκεκριμένο περιβαλλοντικό πλαίσιο σε σχέση με έργα που κατασκευάζονται με βάση τη διάσπαρτη, εκτός σχεδίου, δόμηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πετράδι του στέμματος» οι υπό αξιοποίηση Παραχωρήσεις – Τι συμβαίνει με τις Πρότυπες Προτάσεις

Μαρίνα mega yacht (Κέρκυρα): «Ανοίγει ο δρόμος» για τη μεγάλη επένδυση της Lamda

Ακίνητα: «Ανακατεύεται η τράπουλα» των τιμών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider