Ουκρανικά ΜΜΕ: Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη από το Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανικά ΜΜΕ: Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη από το Κίεβο
Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς, οι αρχές της Ουκρανίας προχωρούν σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του.

Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς, οι αρχές της Ουκρανίας προχωρούν σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του.

Σύμφωνα με το kyivindependent.com, το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς, έκανε δεκτή την αξίωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του Κυριακής. Η απόφαση ελήφθη από τριμελή επιτροπή.

Σημειώνεται ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της συζύγου του, θα αποτελούν πλέον έσοδα του ουκρανικού κράτους.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία της Ιβάν Σαββίδη, περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις ηγέτες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine.

Η κατασχεθείσα επιχείρηση απασχολεί περίπου 200 άτομα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν είναι ακόμη οριστική και ως εκ τούτου ο Ιβάν Σαββίδης έχει δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider