Jumbo: Στόχος η αύξηση τζίρου και κερδών 8% έως 10% για το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jumbo: Στόχος η αύξηση τζίρου και κερδών 8% έως 10% για το 2024
Αύξηση πωλήσεων κατά 8% έως 10% περίπου με αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας αναμένεται να καταγράψει το 2024 ο όμιλος Jumbo.

Αύξηση πωλήσεων κατά 8% έως 10% περίπου με αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας αναμένεται να καταγράψει το 2024 ο όμιλος Jumbo, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, τον προγραμματισμό για την λειτουργία νέων καταστημάτων και με την ελπίδα ότι η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα εξομαλυνθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι πωλήσεις του 2024 θα συνεχίσουν την αυξητική πορεία των περασμένων ετών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με κεντρικό θέμα την έγκριση της πρότασης για την καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής (για το 2024), μικτού ποσού 0,6 ευρώ ανά μετοχή.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με την εξέλιξη των μεγεθών και τις στρατηγικές της επιλογές, δυο είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις για το 2024:

- Η διατήρηση των τιμών των προϊόντων, σε επίπεδα συμβατά με την εξέλιξη των εισοδημάτων των καταναλωτών.
- Η συνεχής επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων, για την επενδυτική τους εμπιστοσύνη.

Μεγέθη και Στόχοι

Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τη διάρκεια του 2023, αυξήθηκαν κατά +14% περίπου σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ (1.081 εκατ. Ευρώ).

Σε επίπεδο Ομίλου, οι πωλήσεις, κατά τον Ιανουάριο 2024, αυξήθηκαν κατά 4% περίπου σε σχέση με τον πολύ δυνατό Ιανουάριο του 2023.

Για το 2024, στόχος του Ομίλου είναι να λειτουργήσουν 3 ακόμα υπερ-καταστήματα στη Ρουμανία και 1 υπερ- κατάστημα στην Κύπρο.

Επιπλέον, αναμένεται η επαναλειτουργία των δύο καταστημάτων στην Ελλάδα που σήμερα παραμένουν κλειστά λόγω των πλημμυρών τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η πορεία των πωλήσεων Ιανουαρίου 2024

Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +3% περίπου.

Κύπρος

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιανουάριο του 2024, ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Βουλγαρία

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +8% περίπου τον Ιανουάριου του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ρουμανία

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +10% περίπου τον Ιανουάριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινη» ενεργειακή αυτονομία σε μεγάλες υποδομές μεταφορών

Εκτόξευση της μετοχής του ΔΑΑ στην επίσημη πρώτη στο ταμπλό του ΧΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider