Παπουτσάνης: Δρομολογεί επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ το 2024 – Πού θέτει τον πήχη για τις πωλήσεις

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπουτσάνης: Δρομολογεί επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ το 2024 – Πού θέτει τον πήχη για τις πωλήσεις
Επενδύσεις συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ δρομολογεί για το 2024 η σαπωνοποιία Παπουτσάνης, προσδοκώντας σε μια άκρως παραγωγική χρονιά.

Επενδύσεις συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ δρομολογεί για το 2024 η σαπωνοποιία Παπουτσάνης, προσδοκώντας σε μια άκρως παραγωγική χρονιά.

Όπως προκύπτει από τη χθεσινή παρουσίαση των στόχων και προοπτικών της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, για εφέτος δρομολογούνται σημαντικά επενδυτικά σχέδια. Από το σύνολο των 5,5 εκατ. ευρώ, το 1 εκατ. ευρώ αφορά σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, με τη διοίκηση να έχει προϋπολογίσει το 37% των επενδυτικών της σχεδίων να διοχετευθούν σε μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και projects που προάγουν βιώσιμες λύσεις.

«Βλέπει» πωλήσεις 70 εκατ. ευρώ το 2024

Για την τρέχουσα χρονιά, η Παπουτσάνης προσβλέπει περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών, ποντάροντας σε νέο κύκλο συμφωνιών με άλλες εταιρείες, αλλά και σε ανάπτυξη και των τεσσάρων κατηγοριών στις οποίες δραστηριοποιείται (επώνυμα προϊόντα, ξενοδοχειακά προϊόντα, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών).

Ειδικότερα, για το 2024 η εταιρεία αναμένει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 12% πέριξ των 70 εκατ. ευρώ, ο οποίος θα προέλθει τόσο από την ανάπτυξη νέων προϊοντικών κατηγοριών, όσο και την επέκταση σε νέες αγορές. Υπενθυμίζεται εδώ ότι κύκλο εργασιών 70,7 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Παπουτσάνης το 2022.

Στα 62,3 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικά 24ωρα, το 2023 ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνης ανήλθε στα 62,3 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 12%, με την αξία των εξαγωγών να αντιπροσωπεύει το 55% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Νέα συμφωνία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία – Ξεκινά τον Φεβρουάριο η παραγωγή

Στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της, η Παπουτσάνης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πολυεθνικές και άλλες μικρότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο σαπώνων και καλλυντικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία είναι σε τελικό στάδιο υλοποίησης, με την έναρξη της σχετικής παραγωγής να τοποθετείται το Φεβρουάριο του 2024 και με πλήρη υλοποίηση μέχρι το τρίτο τρίμηνο. Αυτή η συμφωνία σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει επιπλέον πωλήσεις περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχουν και σημαντικές προοπτικές περαιτέρω επέκτασης.

Στην Ελλάδα το 2023 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 28,1 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 15%, χάρη στη σημαντική ανάπτυξη της κατηγορίας των επωνύμων προϊόντων και των πωλήσεων στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά. Στο εξωτερικό διαπιστώνεται μείωση κατά 26% που προκύπτει κυρίως από τις κατηγορίες παραγωγών για τρίτους λόγω κατάργησης κωδικών από την πλευρά των πολυεθνικών-πελατών, ως συνέπεια της αύξησης του κόστους και ανάλογης συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους των συγκεκριμένων κωδικών. Στην κατηγορία των σαπωνωμαζών η μείωση οφείλεται στην ομαλοποίηση της ζήτησης μετά τις πολύ αυξημένες ανάγκες που παρατηρήθηκαν κατά το έτος 2022, απόρροια των καθυστερήσεων και αυξημένων μεταφορικών από τρίτες χώρες.

Όσον αφορά τη συνεισφορά των τεσσάρων τομέων δραστηριότητας στον κύκλο εργασιών του 2023, επισημαίνεται ότι το 27% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 17% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 40% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 16% από βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider