Microsoft Gaming: Απολύει 1.900 υπαλλήλους ή το 9% του συνόλου - Ολόκληρη η επιστολή του CEO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft Gaming: Απολύει 1.900 υπαλλήλους ή το 9% του συνόλου - Ολόκληρη η επιστολή του CEO
Microsoft
Η επιστολή προς τους εργαζομένους υπογράφεται από τον CEO Φιλ Σπένσερ, ο οποίος εξηγεί πως η κίνηση αφορά στην προσπάθεια της εταιρείας να διατηρήσει μια βιώσιμη δομή κόστους που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του συνόλου της επιχείρησης.

Tην απόλυση περίπου 1.900 υπαλλήλων στη μονάδα gaming, ή περίπου το 9% των 22.000 υπαλλήλων της, δημοσιοποίησε στο προσωπικό της η Microsoft, σύμφωνα με μια επιστολή την οποία επικαλείται το CNBC.

Η επιστολή προς τους εργαζομένους υπογράφεται από τον CEO Φιλ Σπένσερ, ο οποίος εξηγεί πως η κίνηση αφορά στην προσπάθεια της εταιρείας να διατηρήσει μια βιώσιμη δομή κόστους που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του συνόλου της επιχείρησης.

Ο Σπένσερ χαρακτηρίζει την απόφαση των απολύσεων «οδυνηρή», ενώ δεσμεύεται πως οι επηρεαζόμενοι υπάλληλοι θα λάβουν όλες τις απαραίτητες παροχές που ορίζει η νομοθεσία.

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:

Έχουν περάσει λίγο περισσότερο από τρεις μήνες από τότε που οι ομάδες Activision, Blizzard και King εντάχθηκαν στη Microsoft.

Καθώς προχωράμε προς τα εμπρός το 2024, η ηγεσία της Microsoft Gaming και της Activision Blizzard έχει δεσμευτεί να ευθυγραμμιστεί σε μια στρατηγική και ένα σχέδιο εκτέλεσης με μια βιώσιμη δομή κόστους που θα υποστηρίξει το σύνολο της αναπτυσσόμενης επιχείρησής μας. Μαζί, θέσαμε προτεραιότητες, προσδιορίσαμε τομείς αλληλοεπικάλυψης και διασφαλίσαμε ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με τις καλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, λάβαμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας στα παιχνίδια κατά περίπου 1.900 θέσεις από τα 22.000 άτομα της ομάδας μας. Η ηγετική ομάδα της Gaming και εγώ δεσμευόμαστε να πλοηγηθούμε σε αυτήν τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά. Τα άτομα που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις μειώσεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των ομάδων Activision Blizzard, ZeniMax και Xbox και θα πρέπει να είναι περήφανοι για όλα όσα έχουν καταφέρει εδώ. Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη δημιουργικότητα, το πάθος και την αφοσίωση που έχουν φέρει στα παιχνίδια μας, στους παίκτες μας και στους συναδέλφους μας. Θα παρέχουμε την πλήρη υποστήριξή μας σε όσους επηρεάζονται κατά τη διάρκεια της μετάβασης, συμπεριλαμβανομένων των παροχών απόλυσης που ορίζονται από την τοπική νομοθεσία για την απασχόληση. Εκείνοι των οποίων οι θέσεις θα επηρεαστούν θα ειδοποιηθούν και σας ζητούμε να συμπεριφέρεστε στους αποχωρούντες συναδέλφους σας με σεβασμό και συμπόνια που συνάδουν με τις αξίες μας.

Κοιτάζοντας το μέλλον, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τομείς που θα αναπτύξουν την επιχείρησή μας και θα υποστηρίξουν τη στρατηγική μας να προσφέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες σε όλο τον κόσμο. Αν και αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας, είμαι τόσο σίγουρος όσο ποτέ για την ικανότητά σας να δημιουργείτε και να καλλιεργείτε τα παιχνίδια, τις ιστορίες και τους κόσμους που φέρνουν κοντά τους παίκτες.

Φιλ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ για Microsoft: «Άγγιξε» τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Πρόωρη η συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων - «Δείχνει» προς καλοκαίρι, SOS για μισθούς και πληθωρισμό

ΗΠΑ: Επέκταση του ΑΕΠ κατά 3,3% στο 4ο τρίμηνο του 2023 - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider