Ρεκόρ για Microsoft: «Άγγιξε» τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ για Microsoft: «Άγγιξε» τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της
Στο πολύ κλειστό κλαμπ των εταιρειών, η κεφαλαιοποίηση των οποίων ξεπερνάει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια μπήκε σήμερα η Microsoft. Οι μετοχές της αυξήθηκαν σήμερα έως και 1,5% στα 404,72 δολάρια.

Στο πολύ κλειστό κλαμπ των εταιρειών, η κεφαλαιοποίηση των οποίων ξεπερνάει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια μπήκε σήμερα η Microsoft. Η μετοχή της ενισχύεται έως και 1,5% στα 404,72 δολάρια, που αποτελεί ιστορικό υψηλό, εκτοξεύοντας την χρηματιστηριακή αξία του τεχνολογικού κολοσσού στα 3,004 τρισ. δολάρια.

Η Apple, η οποία έγινε η μόνη εταιρεία που σημείωσε ποτέ αποτίμηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο καλοκαίρι, παραμένει ελαφρώς πιο πολύτιμη από τη Microsoft, με κεφαλαιοποίηση 3,03 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη. Το ορόσημο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων επισφραγίζει μια δραματική άνοδο για τη Microsoft που επαφίεται και στην φρενίτιδα με την ΑΙ. Ο γίγαντας της τεχνολογίας προχώρησε σε μια ισχυρή επένδυση 10 δισ. δολαρίων στην OpenAI, δημιουργό του επιτυχημένου ChatGPT.

Από την κυκλοφορία του ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022, η μετοχή της Microsoft έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 60%, ξεπερνώντας την άνοδο της μετοχής της Apple κατά περίπου 30%. Η Microsoft έγινε μία από τις λίγες μεγάλες εταιρείες που μετέτρεψε το εντεινόμενο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη σε απτά καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα, καταγράφοντας έσοδα - ρεκόρ στα δύο τελευταία οικονομικά τρίμηνα.

Τα κέρδη της Τετάρτης έρχονται κατά τη διάρκεια ενός διευρυμένου τεχνολογικού ράλι με αφορμή την ισχυρή έκθεση κερδών της Netflix, καθώς ο Nasdaq κερδίζει σχεδόν 1%. Η Microsoft έφτασε για πρώτη φορά σε κεφαλαιοποίηση 1 δισ. δολ. το 1986, το πρώτο έτος της ίδρυσής της. Η εταιρεία ξεπέρασε για λίγο την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο νωρίτερα αυτό το μήνα. Η Microsoft και η Apple συγκαταλέγονται μεταξύ των «υπέροχων επτά» μεγάλων τεχνολογικών μετοχών που οδηγούν μεγάλο μέρος της ανάκαμψης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης από το 2022, μαζί με τις Alphabet, Amazon, Meta, Nvidia και Tesla. Και οι επτά αυτές εταιρείες έχουν επωφεληθεί από την επιθυμία των επενδυτών για έντονη ενασχόληση με την τεχνητή νοημοσύνη, αν και μόνο τέσσερις (Apple, Meta, Microsoft και Nvidia) έχουν αγγίξει ρεκόρ όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσινα» με τεχνολογική ώθηση η Wall Street - «Άλμα» 9% για την Netflix

Με τις τράπεζες «απούσες» σε νέα πολυετή υψηλά το Χρηματιστήριο - Στο στόχαστρο οι 1.380 μονάδες

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Συμφωνία με Ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά για Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο στην Αλεξανδρούπολη

gazzetta
gazzetta reader insider insider