Apple: Με γενναίες εκπτώσεις επιχειρεί να τονώσει την πεσμένη ζήτηση για iPhone στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Με γενναίες εκπτώσεις επιχειρεί να τονώσει την πεσμένη ζήτηση για iPhone στην Κίνα
Με εκπτώσεις προσπαθεί να δελεάσει τους καταναλωτές στην Κίνα η Apple.

Λίγο πριν την είσοδο της χρονιάς του Δράκου, η Apple προσφέρει εκπτώσεις σε σειρά προϊόντων της στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων iPhone, σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπό της. Η Apple το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό και βλέπει τη συρρίκνωση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος.

Έτσι η Apple αποφάσισε μεταξύ 18 και 21 Ιανουαρίου να προσφέρει έκπτωση 500 κινεζικών γιουάν (70 δολάριων) στη σειρά iPhone 15, συμπεριλαμβανομένου του ακριβότερου iPhone 15 Pro Max. Παράλληλα έχει ανακοινώσει εκπτώσεις και σε άλλα ορισμένα μοντέλα Mac και σε iPad.

Αρκετά συχνά έχουν ανακοινωθεί εκπτώσεις για τα προιόντα της Apple σε καταστήματα λιανεμπορίου στην Κίνα, όμως είναι εξαιρετικά σπάνιο να ανακοινώσει εκπτώσεις η ίδια η Apple στο δικό της κανάλι λιανικής πώλησης. Στις 7 Ιανουαρίου, οι αναλυτές εκτίμησαν ότι η Apple παρουσίασε μείωση 30% στις πωλήσεις iPhone σε ετήσια βάση την πρώτη εβδομάδα του τρέχοντος μήνα, επίσης διαπιστώθηκε μείωση 3% σε ετήσια βάση στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα το 2023.

Αυτό οφείλεται κυρίως στον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τοπικούς παίκτες όπως η Xiaomi και η Huawei, οι οποίοι προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Πέρυσι, η Huawei λάνσαρε ένα smartphone, το οποίο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το χαιρέτισαν ως τεχνολογικό επίτευγμα. Αυτή η συσκευή βοήθησε τη Huawei να αυξήσει τις πωλήσεις της και να κάνει την επιστροφή της στην αγορά των smartphones στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινες» οι ευρωαγορές στην «πρεμιέρα» του Νταβός

Εξιτήριο πήρε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν

Γκεοργκίεβα: Η Κίνα χρειάζεται «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» για να «σώσει» τους ρυθμούς ανάπτυξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider