Ρεκόρ παραγγελιών για την Airbus - Για 5η χρονιά στην πρώτη θέση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ παραγγελιών για την Airbus - Για 5η χρονιά στην πρώτη θέση
«Κεφάλι» έχει πάρει η Airbus σε σχέση με την Boeing, τα 5 τελευταία χρόνια κυριαρχεί στους αιθέρες

Η Airbus ανακοίνωσε την Πέμπτη ετήσιο ρεκόρ παραγγελιών αεροσκαφών και επιβεβαίωσε αύξηση 11% στις παραδόσεις, διατηρώντας την πρώτη θέση στην κατασκευή έναντι της Boeing (BA.N) για πέμπτη χρονιά. Η Airbus δήλωσε ότι έχει κερδίσει 2.319 ακαθάριστες παραγγελίες και 2.094 καθαρές παραγγελίες μετά τις ακυρώσεις, καθώς to 2023 οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούσαν να ανανεώσουν τους στόλους τους. Επιβεβαιώνοντας πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 735 αεροπλάνα το 2023, αφήνοντας ανεκτέλεστο των παραγγελιών της σε 8.598 αεροπλάνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Guillaume Faury, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία είδε «αυξημένη ευελιξία και ικανότητα» στο βιομηχανικό της σύστημα.
Ο Christian Scherer, ο οποίος εδώ και λίγους μήνες έχει «σκαρφαλώσει» στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου των εμπορικών αεροσκαφών, δήλωσε ότι «η αεροπορία έχει ανακάμψει ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν από την πανδημία. Η ζήτηση για αεροσκάφη έχει ανακάμψει πολύ και τα ταξίδια έχουν επιστρέψει με μεγάλη δυναμική».

Για 5η χρονιά η Boeing βρίσκεται στη 2η θέση

Η Boeing, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από την απαγόρευση κυκλοφορίας του 737 MAX , δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι παρέδωσε 528 αεροσκάφη το 2023 και έκλεισε 1.314 νέες καθαρές παραγγελίες, αφού ληφθούν υπόψιν οι ακυρώσεις. Η Boeing , μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε καμπίνα αεροσκάφους τύπου 737 MAX επανεξετάζει την παραγωγή της καθώς έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Prorata: «Ναι» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων λένε οι 6 στους 10 πολίτες

Deutsche Bank: Το δολάριο θα παραμείνει ισχυρό ακόμα κι αν η Fed μειώσει τα επιτόκια

Evening Standard για Ελληνικό: Φάρος καινοτομίας που σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider