Βρετανία: Οι εργαζόμενοι στην Deliveroo δεν είναι «μισθωτοί» - Δεν νομιμοποιείται η σύσταση σωματείου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Οι εργαζόμενοι στην Deliveroo δεν είναι «μισθωτοί» - Δεν νομιμοποιείται η σύσταση σωματείου
Οι οδηγοί της food delivery εταιρείας Deliveroo δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από σωματείο εργαζομένων για να προχωρήσουν σε συλλογικές διαπραγματεύσεις. 

Οι οδηγοί της food delivery εταιρείας Deliveroo δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από σωματείο εργαζομένων για να αποκτήσουν δικαιώματα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το Aνώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ότι οι οδηγοί παράδοσης της Deliveroo δεν ταξινομούνται ως «μισθωτοί εργαζόμενοι» και γι' αυτό δεν μπορούν να σχηματίσουν σωματείο, σε μία απόφαση σταθμό.

Η Ένωση Ανεξάρτητων Εργαζομένων του Ηνωμένου Βασιλείο έχει προσπαθήσει να αντιπροσωπήσει μία ομάδα εργαζόμενων της Deliveroo με σκοπό να διαπραγματευτούν επάνω στους μισθούς και στις συνθήκες εργασίας της εταιρείας. Αυτό δεν έγινε δεκτό για πρώτη φορά το 2017, επάνω στη βάση ότι οι οδηγοί της Deliveroo δεν είναι «μισθωτοί» σύμφωνα με το βρετανικό εργασιακό νόμο.

Η Ένωση πήγε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον περασμένο Απρίλιο, υποστηρίζοντας πως η άρνηση να διαπραγματευτούν τις συμβάσεις τους αποτελεί μία έκνομη πράξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σήμερα ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή της Ένωσης. Ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου, η δικαστής Vivien Rose τόνισε πως οι εργαζόμενοι της Deliveroo δεν έχουν «εργασιακή σχέση» με την Deliveroo και δεν έχουν δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Motor Oil: Στα 716,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο - Διανομή προμερίσματος

Fraport Greece: 32,3 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το 10μηνο του 2023 στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Standard & Poor's: Θετικές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider