Ο δισεκατομμυριούχος Ortega κάνει ξανά deal με την Repsol και «χτυπάει» ΑΠΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο δισεκατομμυριούχος Ortega κάνει ξανά deal με την Repsol και «χτυπάει» ΑΠΕ
Στην απόκτηση μεριδίου 49% σε χαρτοφυλάκιο «καθαρής» ενέργειας της Repsol προχώρησε ο Amancio Ortega, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Inditex, μητρικής της αλυσίδας Zara. Το αντίτιμο της συμφωνίας ανέρχεται στα 363 εκατ. ευρώ.

Στην απόκτηση μεριδίου 49% σε χαρτοφυλάκιο «καθαρής» ενέργειας της Repsol προχώρησε ο Amancio Ortega, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Inditex, μητρικής της γνωστής αλυσίδας ρούχων Zara. Το αντίτιμο της συμφωνίας ανέρχεται στα 363 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 12 αιολικά πάρκα και 2 μονάδες φωτοβολταϊκών στην Ισπανία, με συνολική παραγωγική δυναμικότητα 618 megawatts. Περιλαμβάνει, επίσης, projects με δυνατότητα υβριδισμού, που θα μπορούσαν να προσθέσουν επιπλέον 279,2 megawatts.

Η κίνηση έρχεται μετά το πρόσφατο «στοίχημα» του οικογενειακού γραφείου των Ortega, Pontegadea, στην ενέργεια και εκτός real estate, που είναι και ο κλάδος στον οποίο έχει επενδύσει περισσότερο. Είναι το τρίτο deal με την Repsol, μετά την απόκτηση, το 2021, μεριδίου 49% στο αιολικό πάρκο της θυγατρικής Delta αντί 245 εκατ. ευρώ και μεριδίου 49% στην μικροτερη μονάδα, Kappa, πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider