Nike: Μηνύσεις κατά New Balance και Skechers για κλοπή πατέντας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nike: Μηνύσεις κατά New Balance και Skechers για κλοπή πατέντας
Αγωγές κατέθεσε ο κολοσσός ένδυσης και υπόδησης Nike κατά των New Balance και Skechers, με την κατηγορία ότι παραβιάζουν πατέντες  ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία της εταιρείας για την κατασκευή των άνω τμημάτων των αθλητικών παπουτσιών. 

Αγωγές κατέθεσε ο κολοσσός ένδυσης και υπόδησης Nike κατά των New Balance και Skechers, με την κατηγορία ότι παραβιάζουν πατέντες ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία της εταιρείας για την κατασκευή των άνω τμημάτων των αθλητικών παπουτσιών.

Οι αγωγές αναφέρουν πως πολλά αθλητικά παπούτσια των New Balance και Skechers χρησιμοποιούν καταχρηστικά την πατενταρισμένη τεχνολογία της Nike, «Flyknit», για παπούτσια τρεξίματος, ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Πρόσφατα η Nike έχει μηνύσει στο παρελθόν τις Adidas, Puma και Lululemon για παραβίαση πατεντών Flyknit. Adidas και Puma έχουν προχωρήσει σε συμβιβασμό, ενώ η υπόθεση της Nike κατά της Lululemon βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η New Balance αναφέρει σε δήλωσή της πως «σέβεται πλήρως τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των ανταγωνιστών, αλλά η Nike δεν κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα να σχεδιάζει και να παράγει υποδήματα με παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής που χρησιμοποιούνται στον κλάδο εδώ και δεκαετίες».

Εκπρόσωποι της Nike και της Skechers δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τις αγωγές.

Η Nike μέσω του website της αναφέρει πως η Flyknit τεχνολογία της «χρησιμοποιεί υψηλής αντοχής ίνες για να δημιουργήσει ελαφριά άνω τμήματα με στοχευμένες περιοχές στήριξης, ελαστικότητας και οι οποίες επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει σωστά». Οι αγωγές σημειώνουν πως ότι η κατοχυρωμένη τεχνολογία της Nike, επιτρέπει στην εταιρεία να δημιουργεί άνω μέρη υψηλής απόδοσης με λιγότερα υλικά.

Η Nike έχει ζητήσει από τα δικαστήρια ένα απροσδιόριστο ποσό χρηματικής αποζημίωσης και δικαστικές αποφάσεις που να εμποδίζουν μόνιμα τη New Balance και τη Skechers να παραβιάζουν τις πατέντες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η WeWork, των 47 δισ. δολαρίων, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Nintendo: Super Mario Movie και Zelda «διέλυσαν» τις προσδοκίες για έσοδα και κέρδη τριμήνου

Saudi Aramco: «Βουτιά» 23% στα καθαρά κέρδη τριμήνου ελέω χαμηλών τιμών και πτώσης όγκου πωλήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider