Βροχή οι ελληνικές παραγγελίες στα Κορεάτικα Ναυπηγεία - 124 πλοία αξίας 18,99 δισ. για τους Greeks

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βροχή οι ελληνικές παραγγελίες στα Κορεάτικα Ναυπηγεία - 124 πλοία αξίας 18,99 δισ. για τους Greeks
Στη πρώτη θέση των χωρών με τις περισσότερες παραγγελίες στη Ν. Κορέα, τόσο σε αριθμό πλοίων όσο και σε συνολική αξία, βρίσκεται η Ελλάδα.

Οι καλύτεροι πελάτες των ναυπηγείων της Νοτίου Κορέας είναι οι Έλληνες εφοπλιστές έχοντας τις περισσότερες παραγγελίες νέων πλοίων, τόσο σε αριθμό όσο και σε αξία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue στα βιβλία παραγγελιών των Κορεάτικων Ναυπηγείων βρίσκονται 124 πλοία συνολικής αξίας 18,99 δισ. δολαρίων για λογαριασμό εταιρειών ελληνικών συμφερόντων.

Από τους Έλληνες, η Sea Traders του Γ. Προκοπίου έχει τις περισσότερες παραγγελίες για 22 Panamax Bulkers και ακολουθεί η Evalend Shipping του Κρίτωνα Λεντούδη με 21 πλοία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο όμιλος tanker του κ. Προκοπίου που έχει παραγγείλει 19 νέα πλοία.

Σε επίπεδο χωρών στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ν. Κορέα με 113 πλοία συνολικής αξίας 17,10 δισ. δολαρίων και ακολουθούν η Ιαπωνία με παραγγελίες για 84 πλοία συνολικής αξίας 15,58 δισ. δολαρίων και η Ταιβάν με 48 πλοία αξίας 8,06 δισ. δολάρια.

Στη σύγκριση ανά εταιρεία, η ιαπωνική NYK Line βρίσκεται πρώτη στη συνολική αξία των πλοίων που έχει παραγγείλει με 7,62 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Global Meridian Holding με 23 πλοία συνολικής αξίας 6,07 δισ. δολαρίων και στην τρίτη θέση η Evergreen Marine Corp. με 34 πλοία, συνολικής αξίας 5,9 δισ. δολαρίων. Την πεντάδα συμπληρώνουν η MOL και Eastern Pacific Shipping. Στον αριθμό πλοίων πρώτη είναι η CMG CGM με 38 πλοία συνολικής αξίας 5,9 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η Okeanis Eco Tankers του Γ. Αλαφούζου

Γεμίζουν τα βιβλία παραγγελιών των ναυπηγείων – Πρόκληση τα εναλλακτικά καύσιμα

Νέα «καμπανάκια» για την οικονομία - Ο υψηλός πληθωρισμός και τα γκρίζα σημεία που απειλούν να αλλάξουν το κλίμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider