Chevron: «Βουτιά» στα έσοδα γ' τριμήνου, κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη - Απώλειες 5% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Chevron: «Βουτιά» στα έσοδα γ' τριμήνου, κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη - Απώλειες 5% για τη μετοχή
Κέρδη με αρκετά σημαντική απόκλιση από τις προβλέψεις της Wall Street ανακοίνωσε η Chevron για το τρίτο τρίμηνο.

Κέρδη με αρκετά σημαντική απόκλιση από τις προβλέψεις της Wall Street ανακοίνωσε η Chevron για το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που οδηγεί τη μετοχή της εταιρείας σε αρνητικά πρόσημα στο ξεκίνημα των συναλλαγών στην Αμερική, στα επίπεδα του -5%.

Τα έσοδα έφτασαν τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια, από 11,2 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 3,05 δολάρια ανά μετοχή, συγκριτικά με τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 3,75 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τα έσοδα της εταιρείας πετρελαίου υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ που είχε καταγράψει πριν από ένα χρόνο, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου μειώθηκαν και τα υψηλά κόστη συμπίεσαν τα έσοδα από την διύλιση και τη χημική βιομηχανία.

Τα αποτελέσματα παραμένουν σημαντικά σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας, ωστόσο απέχουν κατά πολύ από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Οι Exxon και TotalEnergies ανακοίνωσαν επίσης χαμηλότερα αποτέλεσματα το τρίτο τρίμηνο λόγω πιο μικρότερων εσόδων στο αργό πετρέλαιο και στην διύλιση, με τα έσοδα της Exxon να υποχωρούν κατά 54% και της TotalEnergies κατά 35%.

Η απώλεια στα έσοδα προέκυψε αφού η Chevron είχε προειδοποιήσει το δεύτερο τρίμηνο πως η συντήρηση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και στην διύλιση, θα επηρεάσει αρνητικά τα αποτέλεσματα. Επίσης, είχε να αντιμετωπίσει ένα πισωγύρισμα σε project στο Καζακτστάν, όπου προέκυψε καθυστέρηση έξι μηνών στην επέκταση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην λειτουργία της Tengizchevroil, την μεγαλύτερη πετρελαϊκή επιχείρηση της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eldorado Gold: Αύξηση 17% στα έσοδα γ' τριμήνου, μειωμένες οι ζημίες - Τι λέει για Σκουριές

Fintech Athens 2.0: H ανάδειξη και ο ρόλος του οικοσυστήματος των Fintech σε διάφορους κλάδους της οικονομίας

LG: Στα 15,7 δισ. δολάρια τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 30% στα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider