TotalEnergies: «Βουτιά» 35% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TotalEnergies: «Βουτιά» 35% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο
Η TotalEnergies κατέγραψε πτώση 35% στα καθαρά κέρδη της το τρίτο τρίμηνο συγκριτικά με πέρυσι μετά την αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η TotalEnergies κατέγραψε «βουτιά» 35% στα καθαρά κέρδη της το τρίτο τρίμηνο συγκριτικά με πέρυσι καθώς τα μεγέθη της επηρεάστηκαν από την πτώση των τιμών της ενέργειας από τα υψηλά επίπεδα που βρέθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου της TotalEnergies ανήλθαν σε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια μειωμένα συγκριτικά με το ρεκόρ των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Παράλληλα, ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός επιβεβαίωσε επίσης επαναγορές μετοχών 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος. Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν ανοδικές στα 90 δολάρια το βαρέλι περίπου στις αρχές του τέταρτου τριμήνου, ανέφερε.

Μια αύξηση 2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως στα προϊόντα πετρελαίου φέτος προήλθε από τις αναδυόμενες χώρες, κυρίως λόγω της ανάκαμψης στον τομέα των αερομεταφορών και της ζήτησης από την πετροχημική βιομηχανία της Κίνας, πρόσθεσε η γίγαντας της ενέργειας από τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Βουτιά» 5% για τη μετοχή

Standard Chartered: Κατρακύλα 17% για τη μετοχή μετά την βουτιά σε έσοδα και κέρδη

Stellantis: Επενδύει 1,6 δισ. δολάρια στην κινεζική startup ηλεκτροκίνησης Leapmotor

gazzetta
gazzetta reader insider insider