British Airways: Πτώση στη μετοχή παρά τα κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
British Airways: Πτώση στη μετοχή παρά τα κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 1,6 δισ. ευρώ ή περίπου 1,4 δισ. στερλίνες το τρίτο τρίμηνο, από 1 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Πτώση στη μετοχή της British Airways, ιδιοκτήτρια του IAG Group σημειώνεται στο Λονδίνο παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 56% λόγω της ισχυρής ζήτησης τόσο στα δρομολόγια του Βορείου όσο και του Νότιου Ατλαντικού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 1,6 δισ. ευρώ ή περίπου 1,4 δισ. στερλίνες το τρίτο τρίμηνο, από 1 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Τα μεγέθη υποστηρίχτηκαν από αύξηση της χωρητικότητας κατά 17,9% από την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς οι επενδύσεις επικεντρώθηκαν σε ευρωπαϊκές διαδρομές διακοπών το καλοκαίρι και μια εισροές μετρητών στον Βόρειο και Νότιο Ατλαντικό. Έχει αποκτήσει 20 νέα αεροσκάφη από το έτος μέχρι σήμερα.

Εν τω μεταξύ, το κόστος των καυσίμων μειώθηκε κατά 6,2% σε σύγκριση με πέρυσι, όταν ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας αναστάτωσε τις τιμές του πετρελαίου λόγω ανησυχιών για την προσφορά. Τα έσοδα ανά επιβάτη αυξήθηκαν κατά 2,2%.

Τα έσοδα ανά επιβάτη αυξήθηκαν σχεδόν κατά ένα τέταρτο από το 2019.

«Η ισχυρή μας οικονομική απόδοση επιτρέπει την επένδυση στους ανθρώπους μας και μας επιτρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω την εμπειρία των πελατών. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα», δήλωσε ο CEO Luis Gallego.

Όσον αφορά τους κινδύνους για την επιχείρηση, ανέφερε μεταξύ των ανησυχιών της την αβεβαιότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας για αεροσκάφη, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και την ασφάλεια δεδομένων, το μακροοικονομικό και ρυθμιστικό περιβάλλον και τη βιώσιμη αεροπορία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Air France-KLM: Ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου με ώθηση από την καλοκαιρινή ζήτηση

Ford: Αύξηση στα κέρδη του γ' τριμήνου παρά την απεργία της UAW

Amazon: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το τρίτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider