ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Mack Trucks προσχώρησαν στην απεργία της UAW

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Mack Trucks προσχώρησαν στην απεργία της UAW
Άλλοι 4.000 εργαζόμενοι σε αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, ήρθαν να προστεθούν στις 25.000 εργαζόμενους του κλάδου που ήδη απεργούν.

Οι εργαζόμενοι στο συνδικάτο της Mack Trucks που ανήκει στον Όμιλο Volvo, απέρριψαν συντριπτικά μια προτεινόμενη συμφωνία πενταετούς σύμβασης και θα προχωρήσουν σε απεργία τη Δευτέρα, δήλωσε η United Auto Workers (UAW) καθιστώντας ανενεργή την τελευταία δοκιμαστική συμφωνία εργασίας που είχε ψηφιστεί από τα μέλη του.

Σύμφωνα με το Reuters, περίπου το 73% των εργαζομένων ψήφισαν κατά της συμφωνίας που καλύπτει 4.000 εργαζόμενους στην Πενσυλβάνια, τη Φλόριντα και το Μέριλαντ, ανέφερε η UAW. Το συνδικάτο θα προχωρήσει σε απεργία στις 7 το πρωί (11:00 GMT) τη Δευτέρα.

Η UAW βρίσκεται σε απεργία από τις 15 Σεπτεμβρίου. Περίπου 25.000 από τους 146.000 υπαλλήλους της UAW στη General Motors, τη Ford και τη μητρική της Chrysler, Stellantis είναι σε απεργία.

Η προτεινόμενη συμφωνία στη Mack Trucks περιελάμβανε αύξηση μισθών κατά 19%, μπόνους 3.500 δολαρίων, βελτιωμένα συνταξιοδοτικά επιδόματα, πρόσθετες διακοπές για ορισμένους υπαλλήλους και μείωση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν στην υψηλότερη βαθμίδα μισθών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ο αντίκτυπος για το Ισραήλ από τη σύγκρουση με τη Χαμάς

Bristol Myers Squibb: Εξαγοράζει την Mirati Therapeutics σε μια συμφωνία ύψους 5,8 δισ. δολαρίων

Metro Bank: Έκλεισε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 925 εκατ. λιρών

gazzetta
gazzetta reader insider insider