Ύποπτος για μεταφορές περιουσιακών στοιχείων offshore ο πρόεδρος της Evergrande

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ύποπτος για μεταφορές περιουσιακών στοιχείων offshore ο πρόεδρος της Evergrande
Δίχως τέλος οι περιπέτειες για τον άλλοτε πανίσχυρο κολοσσό ακινήτων Evergrande στην Κίνα καθώς πλέον ο πρόεδρός της, Χούι Κα Γιαν, ερευνάται ως ύποπτος για μεταφορά περιουσιακών στοιχείων offshore, την ίδια στιγμή που η χρεωμένη Evergrande, προσπαθεί να ολοκληρώσει ημιτελή έργα, όπως ανέφερε η Wall Street Journal. 

Δίχως τέλος οι περιπέτειες για τον άλλοτε πανίσχυρο κολοσσό ακινήτων Evergrande στην Κίνα καθώς πλέον ο πρόεδρός της, Χούι Κα Γιαν, ερευνάται ως ύποπτος για μεταφορά περιουσιακών στοιχείων offshore, την ίδια στιγμή που η χρεωμένη Evergrande, προσπαθεί να ολοκληρώσει ημιτελή έργα, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Η Evergrande αγωνίζεται να λάβει την έγκριση των πιστωτών της για την αναδιάρθρωση του υπεράκτιου χρέους της, αλλά η διαδικασία έγινε πιο περίπλοκη την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να εκδώσει νέα ομόλογα λόγω της έρευνας των Αρχών που εκκρεμεί εις βάρος της.

Λάδι στη φωτιά έριξε και η είδηση πως ο πρόεδρός της είναι πλέον ύποπτος για διάπραξη απροσδιόριστων εγκλημάτων. Σύμφωνα με το Reuters, μια ομάδα υπεράκτιων πιστωτών θα ζητήσει με τη βοήθεια δικαστηρίου την εκκαθάριση της εταιρείας αν δεν υποβληθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, γεγονός που αρνήθηκε να σχολιάσει από την πλευρά της η Evergrande.

Με χρέη-βουνό, που ξεπερνούν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, η Evergrande, αποτελεί το κεντρικό «πρόσωπο» στην κρίση χρέους ακινήτων που ταλανίζει την Κίνα, έναν κλάδο που συμβάλλει στο ένα τέταρτο της οικονομίας. Να σημειωθεί, πως η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande ανεστάλη μετά την είδηση του κατ’ οίκον περιορισμού του προέδρου Χούι από τις Αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Η «πράσινη» ενέργεια αυξάνει τη ζήτηση για χαλκό και πετρέλαιο στην Κίνα

Γερμανική «νάρκη» στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νόμπελ Ιατρικής 2023: Απονεμήθηκε στους Καταλίν Κάρικο και Ντρου Γουάισμαν

gazzetta
gazzetta reader insider insider