IPO από την Arm της Softbank - Θα είναι η μεγαλύτερη του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IPO από την Arm της Softbank - Θα είναι η μεγαλύτερη του 2023
Aίτηση για εισαγωγή στο Nasdaq κατέθεσε τη Δευτέρα, η Arm, η εταιρεία ημιαγωγών που ανήκει στην ιαπωνική SoftBank, κατά τη διάρκεια μιας ιστορικά αργής περιόδου για τις τεχνολογικές IPO.

Aίτηση για εισαγωγή στον Nasdaq κατέθεσε τη Δευτέρα, η Arm, η εταιρεία ημιαγωγών που ανήκει στην ιαπωνική SoftBank, κατά τη διάρκεια μιας ιστορικά αργής περιόδου για τις τεχνολογικές IPO, κάνοντας βήματα προς τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά για φέτος στις ΗΠΑ.

Σε μια πολυαναμενόμενη αίτηση προς τις ρυθμιστικές αρχές τη Δευτέρα, η Arm είπε ότι η εισαγωγή καλύπτεται από τις Barclays, Goldman Sachs, JPMorgan Chase και Mizuho Financial. Επίσης, η εταιρεία, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 524 εκατ. δολαρίων και έσοδα 2,68 δισ. δολαρίων για τη χρήση του 2023, που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Arm σχεδιάζει να ξεκινήσει το roadshow την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και να τιμολογήσει την IPO την επόμενη εβδομάδα. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τους προτεινόμενους όρους, ωστόσο αναμένεται να επιδιώξει αποτίμηση 60 έως 70 δισ. δολαρίων.

Η SoftBank είχε προσπαθήσει να πουλήσει την Arm στον τεχνολογικό κολοσσό της Nvidia, αλλά η συμφωνία αντιμετώπισε μεγάλες αντιρρήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες εξέφρασαν ανησυχίες για τον ανταγωνισμό και την εθνική ασφάλεια.

Η IPO αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ από εκείνη των 13,7 δισ. δολαρίων της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian Automotive τον Οκτώβριο του 2021. Επίσης, θα μπορούσε να βρίσκεται κοντά ή ακόμη και λίγο πιο κάτω από τις μεγαλύτερες IPO της βιομηχανίας τεχνολογίας: Alibaba Group, 25 δισ. δολάρια το 2014 και το ντεμπούτο του Facebook το 2012 με 16 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Νέα συμφωνία εξαγοράς για την Activision Blizzard

Euroxx Sec: Περιθώριο ανόδου 30% για τις ελληνικές τράπεζες

Αμερικανικές τράπεζες: Μετά την Moody's χτυπά και η S&P με υποβάθμιση 5 τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider