ΕΥΑΘ: Πέρασε στο Δημόσιο το 50% συν 1 μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΥΑΘ: Πέρασε στο Δημόσιο το 50% συν 1 μετοχή
Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΕΣΥΠ Α.Ε, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου του ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ.

Το 50% συν 1 μετοχή της ΕΥΑΘ επέστρεψε στο Δημόσιο, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν και της σχετικής γνωστοποίησης, την οποία έλαβε στις 3 Αυγούστου 2023 από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων ψήφου (άμεσα και έμμεσα) που ελέγχει το Ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται σε 26.868.000 (74,02%), εκ των οποίων τα άμεσα δικαιώματα ψήφου αφορούν σε 18.150.001 (50% συν 1 μετοχή) κοινές ονομαστικές μετοχές και τα έμμεσα δικαιώματα ψήφου αφορούν σε 8.717.999 (24,02%) κοινές ονομαστικές μετοχές, που κατέχει άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΥΑΘ Α.Ε.

«H μεταβολή αυτή οφείλεται στην αυτοδίκαιη και χωρίς αντάλλαγμα μεταβίβαση μετοχών στις 03.08.2023, κυριότητας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν.5045/23 (ΦΕΚ Α΄136/29-7-2023)» τονίζεται. «Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΕΣΥΠ Α.Ε, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου του ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ. Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής (άμεσης και έμμεσης) του Ελληνικού Δημοσίου δεν έχει μεταβληθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

IRIS: Από την 1η Δεκεμβρίου η υποχρεωτική εφαρμογή για όλες τις επιχειρήσεις – Παράταση ενός μήνα

Ακίνητα: Ποιες είναι οι τάσεις στα ενοίκια - Σε ποιες κατοικίες στρέφονται οι μισθωτές

Ποιοι Έλληνες εργάζονται έως και 49 ώρες την εβδομάδα - Πόσο δουλεύει ο μέσος Ευρωπαίος

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider