Τηλεπικοινωνίες: Η βελγική Proximus «μπαίνει» στην αγορά της Ινδίας με 721 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεπικοινωνίες: Η βελγική Proximus «μπαίνει» στην αγορά της Ινδίας με 721 εκατ. δολάρια
Η εξαγορά δημιουργεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πλατφόρμας επικοινωνιών ως υπηρεσία (CPaaS) παγκοσμίως με βάση τον όγκο των μηνυμάτων.

Ο βελγικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Proximus Group συμφώνησε να αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ινδικής Route Mobile, έναντι 59,22 δισ. ρουπιών (721 εκατ. δολάρια).

Η εταιρεία με έδρα τις Βρυξέλλες θα αγοράσει περίπου το 58% των μετοχών της Route Mobile σε 1.626,40 ρουπίες (19,8 δολάρια) ανά μετοχή μέσω της μονάδας της Proximus και θα προβεί σε προσφορά για ένα επιπλέον 26% των μετοχών στην ίδια τιμή για να συμμορφωθεί με τους ινδικούς κανόνες.

Ορισμένοι από τους ιδρυτικούς μετόχους της Route Mobile θα επανεπενδύσουν 336 εκατ. δολάρια στην Proximus Opal για ποσοστό 14,5%, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η εξαγορά δημιουργεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πλατφόρμας επικοινωνιών ως υπηρεσία (CPaaS) παγκοσμίως με βάση τον όγκο των μηνυμάτων, δήλωσε η Proximus. Η συμφωνία θα της δώσει πρόσβαση σε νεότερες, υψηλής ανάπτυξης αγορές, όπως η Ινδία, η Αφρική και η Λατινική Αμερική, και επίσης θα τη βοηθήσει να συγκεντρώσει «αξία από τις συνεχιζόμενες -γενετικές, βασισμένες στη τεχνητή νοημοσύνη- επαναστάσεις στη δέσμευση πελατών».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Route Mobile, Ρατζντίπ Γκούπτα, θα συνεχίσει στον τρέχοντα ρόλο του και θα ηγηθεί επίσης των δραστηριοτήτων CPaaS του ομίλου Proximus.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H&M: Επεκτείνεται στη Λατινική Αμερική, με άνοιγμα καταστημάτων στη Βραζιλία

Richemont: Η ιδιοκτήτρια των Cartier πήρε ώθηση πωλήσεων από την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider