Ericsson: Νίκησε τις προβλέψεις με 274 εκατ. δολάρια κέρδη στο β' τρίμηνο - Στο -8% η μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ericsson: Νίκησε τις προβλέψεις με 274 εκατ. δολάρια κέρδη στο β' τρίμηνο - Στο -8% η μετοχή
Η Ericsson ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, καθώς η στήριξη από την Ινδία αντιστάθμισε τις αδύναμες πωλήσεις σε πιο «στέρεες» αγορές όπως είναι οι ΗΠΑ.

Η Ericsson ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, καθώς η στήριξη από την Ινδία αντιστάθμισε τις αδύναμες πωλήσεις σε πιο «στέρεες» αγορές όπως είναι οι ΗΠΑ, ωστόσο η μετοχή της υποχωρεί 8%.

Η σουηδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων κορωνών (274 εκατ. δολ.), εξαιρουμένων των τελών αναδιάρθρωσης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών του Bloomberg να είναι 2,6 δισ. κορώνες.

«Η αύξηση των πωλήσεων στην Ινδία αντιστάθμισε εν μέρει την αναμενόμενη χαλάρωση που είδαμε σε άλλες αγορές, ιδίως στη Βόρεια Αμερική, όπου υποχώρησε ο ρυθμός ανάπτυξης και οι πελάτες μας μειώθηκαν». Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% σε 64,4 δισεκατομμύρια κορώνες, ενώ η καθαρή ζημία ανήλθε στα 600 εκατ. κορώνες, κυρίως λόγω της αναδιάρθρωσης.

Η επιχείρηση ανέφερε επίσης ότι αναμένει ότι το περιθώριο Ebita για το τρίτο τρίμηνο θα ευθυγραμμιστεί ή θα είναι ελαφρώς υψηλότερο από το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Σημαντικά περιθώρια αύξησης της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό

Taddei (Goldman Sachs): Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας δεν αποτελεί εγγύηση της επιτυχίας - Τι σημαίνει η επενδυτική βαθμίδα για τη χώρα

Πούτιν: Η Wagner δεν υπάρχει νομικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider