Siemens Energy: Απέσυρε τo guidance κερδών του 2023 - «Πανικός» για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Siemens Energy: Απέσυρε τo guidance κερδών του 2023 - «Πανικός» για τη μετοχή
Η εταιρεία θα αντιμετωπίσει σημαντικά υψηλότερο κόστος από ό,τι είχε υποτεθεί προηγουμένως και το οποίο είναι πιθανό να ξεπεράσει το 1 δισ.  ευρώ

Ισχυρές απώλειες σημειώνει η μετοχή της Siemens Energy την Παρασκευή, αφότου η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας απέσυρε το guidance των κερδών της για το 2023 λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στον κλάδων των ανεμογεννητριών .

Η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης λίγο πριν από τις 11:00 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) έπεφτε 19,99% ενώ λίγο νωρίτερα είχε φτάσει να υποχωρεί έως και 30%.

Η διοίκηση της Siemens Energy απέσυρε το guidance λόγω σημαντικής αύξησης των ποσοστών αστοχίας των εξαρτημάτων των ανεμογεννητριών.

Η επανεξέταση υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει σημαντικά υψηλότερο κόστος από ό,τι είχε υποτεθεί προηγουμένως και το οποίο είναι πιθανό να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη ποιότητα των προϊόντων ορισμένων χερσαίων πλατφορμών, δήλωσε η Siemens Energy.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι οι βελτιώσεις στην παραγωγικότητα δεν υλοποιούνται στον βαθμό που αναμενόταν προηγουμένως και ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται στην αναβάθμιση της υπεράκτιας δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Meta θα μπλοκάρει την πρόσβαση σε δημοσιεύματα καναδικών μέσων ενημέρωσης -Αρνείται να πληρώσει

gazzetta
gazzetta reader insider insider