Πουγιάν (CEO TotalEnergies): «Άδικες» οι κατηγορίες για greenwashing

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πουγιάν (CEO TotalEnergies): «Άδικες» οι κατηγορίες για greenwashing
Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα επενδύσει σε έργα για χαμηλές εκπομπές άνθρακα το 2023.

Η TotalEnergies αντιμετωπίζει «άδικες» κατηγορίες για greenwashing με «ακραίες θέσεις που ενισχύονται από τα social media», όπως υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος Πάτρικ Πουγιάν.

Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα επενδύσει σε έργα για χαμηλές εκπομπές άνθρακα το 2023, καθιστώντας τον ως τον σημαντικότερο πετρελαϊκό «γίγαντα» που «εμπλέκεται περισσότερο σε αυτή τη στρατηγική πρόκληση».

«Ας μην ξεχνάμε ότι η ζήτηση για υδρογονάνθρακες συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως», εξήγησε ο 59χρονος Πουγιάν όταν ρωτήθηκε για τη στρατηγική του Ομίλου όπου το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο το 80% εξακολουθούν να αποτελούν το 80% των εσόδων του μέχρι το 2030. Τα σχέδια της TotalEnergies περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία πρατηρίων καυσίμων μόνο για EV στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις. Ο ίδιος, παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να παρατείνει τη θητεία του ως CEO και το επόμενο έτος, εάν το διοικητικό συμβούλιο το επιθυμεί και οι μέτοχοι το εγκρίνουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Τσιμπάνε» οι τιμές των καυσίμων – Τι συμβαίνει στα ελληνικά νησιά

Η έλλειψη προσωπικού έφερε αύξηση 83,7% στις κενές θέσεις εργασίας το α' τρίμηνο

Amber Alert για… φορο-υποχρεώσεις και ρυθμίσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider