Meta: Σταματούν οι κανονισμοί παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Σταματούν οι κανονισμοί παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό
Οι κανόνες θα εξακολουθήσουν να ισχύουν στις χώρες, στις οποίες εξακολουθεί να ισχύει η κήρυξη έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας

Η Meta ανακοίνωσε την Παρασκευή την άρση ορισμένων εκ των κανονισμών που είχε θέσει κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό στο Facebook και τον Instagram, καθώς αυτή δεν θα ισχύουν πλέον παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πλατφόρμες social media, όπως το Facebook και το Twitter, δέχθηκαν τεράστιες πιέσεις για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών ισχυρισμών για τα εμβόλια, γεγονός που τις ώθησε να λάβουν αυστηρά μέτρα.

Νωρίτερα το 2021, το Facebook δήλωσε ότι «κατέβασε» 1,3 δισ. ψεύτικους λογαριασμούς μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου και αφαίρεσε περισσότερα από 12 εκατ. κομμάτια περιεχομένου σχετικά με την πανδημία και τα εμβόλια, τα οποία οι εμπειρογνώμονες παγκόσμιας υγείας χαρακτήρισαν παραπληροφόρηση.

Η μητρική εταιρεία του Facebook τον περασμένο Ιούλιο ζήτησε τη γνώμη του ανεξάρτητου εποπτικού της συμβουλίου σχετικά με τις αλλαγές στην τρέχουσα προσέγγισή της, δεδομένης της βελτίωσης των αυθεντικών πηγών πληροφόρησης και της γενικής ευαισθητοποίησης γύρω από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, η Meta δήλωσε την Παρασκευή ότι οι κανόνες θα εξακολουθήσουν να ισχύουν στις χώρες, στις οποίες εξακολουθεί να ισχύει η κήρυξη έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας για την πανδημία και η εταιρεία θα συνεχίσει να αφαιρεί περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό.

«Συμβουλευόμαστε ειδικούς σε θέματα υγείας για να κατανοήσουμε ποιοι ισχυρισμοί και ποιες κατηγορίες παραπληροφόρησης θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ενέχουν αυτόν τον κίνδυνο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Meta.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, το Twitter ανακάλεσε επίσης την πολιτική παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τον «αντίπαλο» του Twitter σχεδιάζει η Meta

gazzetta
gazzetta reader insider insider