Santander: Κόβει θέσεις εργασίας στο Λονδίνο - Ζητά από αναλυτές να μετακομίσουν στην Ισπανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Santander: Κόβει θέσεις εργασίας στο Λονδίνο - Ζητά από αναλυτές να μετακομίσουν στην Ισπανία
Κόβει θέσεις εργασίας στο Λονδίνο η Santander, προτείνοντας σε αναλυτές να μεταφερθούν στην Ισπανία, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα. 

Κόβει θέσεις εργασίας στο Λονδίνο η Santander, προτείνοντας σε αναλυτές να μεταφερθούν στην Ισπανία, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η Banco Santander έκλεισε την ερευνητική ομάδα μετοχών που είχε την έδρα της στη Βρετανία, καθώς μεταφέρει ις συγκεκριμένες δραστηριότητες στα κεντρικά γραφεία της εκτός της Μαδρίτης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές, τέσσερις αναλυτές που είχαν την έδρα τους στο Λονδίνο αποχώρησαν από την τράπεζα, η οποία τους είχε προτείνει τη μετεγκατάστασή τους στην Ισπανία.

Πάντως, εκπρόσωπος της Santander δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Αν και η τράπεζα είχε μια μικρή ομάδα αναλυτών με έδρα το Λονδίνο, το μεγαλύτερο μέρος της ερευνητικής της ομάδας εργάζεται στα κεντρικά της γραφεία, έξω από την ισπανική πρωτεύουσα.

Η Santander προσπαθεί να επεκτείνει το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της, καθώς επιδιώκει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, σε επιχειρήσεις όπως η παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών για συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μάλιστα, η τράπεζα έχει προσλάβει αρκετούς τραπεζίτες από την Credit Suisse, καθώς «στοχεύοντας» σε ταλέντα που προέρχονται από την ελβετική τράπεζα μετά την εξαγορά της από την UBS .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τον «αντίπαλο» του Twitter σχεδιάζει η Meta

Νέος γύρος απολύσεων στη SoftBank

ΗΠΑ: Περισσότερο αισιόδοξες για την οικονομία οι ΜμΕ - Ο πληθωρισμός η μεγαλύτερη ανησυχία

gazzetta
gazzetta reader insider insider