JP Morgan: Το «κυνήγι» στο μοίρασμα κωδικών μπορεί να φέρει έως 6 δισ. δολάρια στην Netflix

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Το «κυνήγι» στο μοίρασμα κωδικών μπορεί να φέρει έως 6 δισ. δολάρια στην Netflix
Η Netflix εκτιμά πως πάνω από 100 εκατ. νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα χωρίς να πληρώνουν συνδρομή.

Σε σημαντική αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Netflix προχώρησε η JP Morgan, με τον επενδυτικό οίκο να εκτιμά πως η προσπάθεια της πλατφόρμας για να σταματήσει το μοίρασμα κωδικών μπορεί να αποφέρει έσοδα έως και 6 δισ. δολαρίων για το 2024 και το 2025.

Η JP Morgan ανέβασε την τιμή στόχο για την Netflix στα 470 δολάρια έναντι 380 που ήταν η τιμή-στόχος μέχρι χθες. Ο τίτλος της εταιρείας έκλεισε την Τρίτη στα 399,29 δολάρια ανά μετοχή, έχοντας σημειώσει άνοδο 35% από τις αρχές του 2023.

Πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης στην Wall Street η μετοχή της Netflix σημειώνει κέρδη 3,8%, στα 414,78 δολάρια.

Η Netflix εκτιμά πως πάνω από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα χωρίς να πληρώνουν συνδρομή και για αυτό η εταιρεία θα επιτρέπει έναν λογαριασμό ανά νοικοκυριό. Πλέον, θα κοστίζει 7,99 δολάρια τον μήνα το μοίρασμα κωδικών για την πλατφόρμα, όπως ενημερώθηκαν οι συνδρομητές της Netflix στις ΗΠΑ και σε πάνω από 100 άλλες αγορές στα τέλη του Μαΐου.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο αναλυτής της JP Morgan, Νταγκ Άνμουθ, εκτιμά πως το Netflix θα κερδίζει 14 εκατομμύρια συνδρομητών από τα περίπου 100 εκατομμύρια άτομα που διαμοιράζονται τους κωδικούς άλλων συνδρομητών μέχρι το τέλος του 2023, ενώ θα φτάσει τα 26 εκατομμύρια το επόμενο έτος και τα 33 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2025.

Ο ίδιος υπολογίζει πως αυτό θα αποφέρει έσοδα ύψους 2,4 δισ. δολαρίων το 2024 και 3,5 δισ. δολαρίων το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Εγγύηση για την οικονομία μια δεύτερη θητεία της Νέας Δημοκρατίας - Επενδυτική βαθμίδα από Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider