Metro ΑΕΒΕ: Νέα επένδυση 24 εκατ. για Κέντρο Διανομής - Ενισχύεται η παρουσία στη Β. Ελλάδα

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metro ΑΕΒΕ: Νέα επένδυση 24 εκατ. για Κέντρο Διανομής - Ενισχύεται η παρουσία στη Β. Ελλάδα
Ακόμα ένα σημαντικό βήμα επέκτασης της δραστηριότητάς της στη Βόρειο Ελλάδα πραγματοποίησε η METRO ΑΕΒΕ, εγκαινιάζοντας το ανακαινισμένο και πλήρως εκσυγχρονισμένο Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με την συνολική επένδυση της εταιρείας να ανέρχεται στα 24 εκατ. ευρώ.

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα επέκτασης της δραστηριότητάς της στη Βόρειο Ελλάδα πραγματοποίησε η METRO ΑΕΒΕ, εγκαινιάζοντας το ανακαινισμένο και πλήρως εκσυγχρονισμένο Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με την συνολική επένδυση της εταιρείας να ανέρχεται στα 24 εκατ. ευρώ.

Πλέον, με την ολοκλήρωση των απαιτητικών εργασιών που ξεκίνησαν το 2021, η έκταση του Κέντρου Διανομής διπλασιάστηκε και έφτασε τα 45.000 τ.μ., ενώ η δυναμική του φτάνει για τον εφοδιασμό 120 καταστημάτων των δικτύων My market και METRO Cash & Carry της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος.

Η εγκατάσταση εξυπηρετεί τα καταστήματα κεντρικά με όλες τις κατηγορίες προϊόντων (ξηρό φορτίο, συντήρηση, μαναβική, κατάψυξη, κρέας και ψάρι). Αυτό εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα, εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και άμεση εξυπηρέτηση των καταστημάτων της εταιρείας εντός 24 ωρών.

Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, και της αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του Κέντρου Διανομής, το οποίο και χαρακτήρισε ως «θεμέλιο επέκτασης» της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα.

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το έργο γιατί αποτελεί έναν ακόμη φιλόδοξο στόχο που έγινε πραγματικότητα. Το πετύχαμε χάρη στην ομαδική δουλειά, που οικοδόμησε ένα Κέντρο Διανομής το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τόσο στους προμηθευτές, όσο και στα καταστήματά μας. Πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Διανομής και αποτελεί το θεμέλιο που θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε την επέκτασή μας στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Παντελιάδης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας για την τριετία 2023-2025, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την δημιουργία ενός κέντρου logistics στον Ασπρόπυργο, επενδύσεις ύψους 280 εκατ. ευρώ αλλά και την δημιουργία 90 ακόμα καταστημάτων, κυρίως My market Local, τα οποία θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην Θεσσαλονίκη από το 2024.

Όπως σημείωσαν στελέχη της METRO ΑΕΒΕ, τα καταστήματα My market Local θα αναπτυχθούν κυρίως μέσω franchising, με στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας της εταιρείας σε τοπικό επίπεδο γειτονιάς, ενώ ως τα τέλη του 2025 εκτιμάται πως ο αριθμός τους πανελλαδικά θα ανέρχεται στα 75.

Στο επίκεντρο η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση

Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκατάσταση έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λόγω της εγκατάστασης ενός υπερσύγχρονου υβριδικού συστήματος ψύξης το οποίο χρησιμοποιεί ως ψυκτικά μέσα την αμμωνία, μίγμα νερού-γλυκόλης και διοξείδιο του άνθρακα.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση του Κέντρου Διανομής, η οποία θα έχει ισχύ 2,47MW και εκτιμάται ότι θα παράγει 3,3GWh, καλύπτοντας το 70% των ετήσιων αναγκών ενέργειας του χώρου, εξοικονομώντας 2.586 τόνους CO 2.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τέλος, όπως ανέφεραν στελέχη της METRO ΑΕΒΕ στο ανακαινισμένο Κέντρο Διανομής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης έχουν εγκατασταθεί φωτιστικά σώματα led τελευταίας τεχνολογίας για βέλτιστη ενεργειακή απόδοση, ενώ έχει εγκατασταθεί η πιο σύγχρονη τηλεπικοινωνιακή υποδομή και το μεγαλύτερο έργο WiFi6 στην Ελλάδα σε ενιαίο κτήριο, αποτελούμενο από 200 χιλιόμετρα καλωδίων και 5 χιλιόμετρα οπτικών ινών.

Metro ΑΕΒΕ: Νέα επένδυση 24 εκατ. για Κέντρο Διανομής - Ενισχύεται η παρουσία στη Β. Ελλάδα

Πλέον, η εφοδιαστική αλυσίδα της METRO έχει κεντρικοποιημένο το 87% των προμηθευτών σε επίπεδο κύκλου εργασιών. Με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους προμηθευτές της εταιρείας, το ανακαινισμένο κέντρο διανομής έχει όλες τις απαραίτητες τεχνολογικές υποδομές για να εξασφαλίζει γρήγορη εκφόρτωση, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο παραμονής των φορτηγών στον χώρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παντελιάδης (METRO AEBE): «Πλώρη» για διεύρυνση της κερδοφορίας - Επενδύσεις, «πράσινη» ενέργεια και... τεχνητή νοημοσύνη

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

METRO AEBE: Άνω του 1,5 δισ. οι πωλήσεις του 2022 - EBITDA στα 60,5 εκατ. ευρώ με αύξηση 13,3%

gazzetta
gazzetta reader insider insider