Πτώχευση κήρυξε ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Vice Media

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώχευση κήρυξε ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Vice Media
Κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν οι Fortress Investment Group, Soros Fund Management και Monroe Capital, θα αναλάβει τον έλεγχο του ομίλου έναντι 225 εκατ. δολαρίων.

Πτώχευση κήρυξε και επίσημα ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Vice Media, εξαιτίας της συρρίκνωσης της διαφημιστικής αγοράς, σε μία κίνηση που αναμενόταν εδώ και μερικές εβδομάδες.

Μία κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν οι Fortress Investment Group, Soros Fund Management και Monroe Capital, θα αναλάβει τον έλεγχο του ομίλου έναντι 225 εκατ. δολαρίων, εκτός αν υπάρξει υψηλότερη προσφορά από άλλες πλευρές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Vice, στην οποία διευκρινίζεται πως θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της κατά την διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

Η Vice Media Group, που είχε να επιδείξει αξία 5,7 δισ. δολαρίων μόλις το 2017, παράγει περιεχόμενο σε 25 γλώσσες και διαθέτει πάνω από 30 γραφεία στον κόσμο.

Ο όμιλος των μέσων ενημέρωσης, με δωρεάν πρόσβαση, στηρίζεται κυρίως στη διαφήμιση για τα έσοδά του. Όμως, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, η διαφημιστική αγορά συρρικνώνεται και κυριαρχείται από τους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google και το Facebook.

Τι δίνουν οι πιστωτές

Στο αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα που υπέβαλε, η Vice Media τοποθετεί την αξία του ενεργητικού και του παθητικού της κάπου μεταξύ 500 εκατ. δολαρίων και 1 δισ. δολαρίων. Στο αίτημα διευκρινίζεται, επίσης, πως η Fortress είναι ο μεγαλύτερος εξασφαλισμένος μέτοχος με συνολική απαίτηση περίπου 475 εκατ. δολαρίων.

Η κοινοπραξία των πιστωτών που προσπαθεί να εξαγοράσει την Vice Media έχει υποβάλει μια προσφορά παροχής πίστωσης αξίας 225 εκατ. δολαρίων για την απόκτηση των περισσότερων assets της εταιρείας, μαζί με έναν «σημαντικό αριθμό υποχρεώσεων», μεταδίδουν οι NY Times. Στο πλαίσιο του deal, οι πιστωτές έχουν συμφωνήσει να δανείσουν ένα επιπλέον ποσό 20 εκατ. δολαρίων που θα επιτρέψει στην εταιρεία να παραμείνει λειτουργική κατά τη διαδικασία πώλησης. Η τελευταία αναμένεται να λάβει χώρα τους επόμενους 2 με 3 μήνες, εκτός εάν υποβληθεί καλύτερη προσφορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικειοθελής παροχή επιχείρησης: Πότε μπορεί ο εργοδότης να την ανακαλέσει μονομερώς - Τι λέει ο Άρειος Πάγος

Γερμανικά ΜΜΕ για Τουρκία: «Πόλεμος νεύρων για την εξουσία»

gazzetta
gazzetta reader insider insider