SVB: Συνεχίζονται οι εκροές και μετά την εξαγορά της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SVB: Συνεχίζονται οι εκροές και μετά την εξαγορά της
Μπορεί να επανεξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης δανείων από την SVB σε επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Ο Πέτερ Μπρίστοφ, πρόεδρος της First Citizens BancShares, που συμφώνησε να αγοράσει την SVB η οποία κατέρρευσε τον Μάρτιο και προκάλεσε ανησυχίες για χρηματοπιστωτική κρίση, ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της συνεχίζουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Μιλώντας στους FT, ο κ. Μπρίστοφ, υπογράμμισε ότι η SVB εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με εκροές και ζήτησε υπομονή από τους επενδυτές, ενώ απέδωσε τις αναλήψεις στη συσσωρευμένη ζήτηση κατά τη διάρκεια της περιόδου όπου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) έθεσε την SVB υπό αναγκαστική διαχείριση – αφότου έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ο Μπρίστοφ ανέφερε ότι η First Citizens, με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, είδε ήδη θετικά αποτελέσματα μετά την εξαγορά, αφού ξόδεψε χρόνο προσπαθώντας να δώσει στον κόσμο την εμπιστοσύνη ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο μοντέλο όπως και πριν. Η μετοχή της First Citizens έχει αυξηθεί περισσότερο από 77% μετά την εξαγορά, με την τιμή της να σημειώνει μάλιστα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ING μηνύει τη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας - Ζητά αποζημίωση 170 εκατ. δολαρίων

Τράπεζες: Έρχονται νέα προϊόντα υψηλών αποδόσεων – Αντίπαλο δέος στις προθεσμιακές

«Τελειώνει» το ράλι των μετοχών - «Καμπανάκι» από γνωστό επενδυτή

gazzetta
gazzetta reader insider insider