Η «βασίλισσα» του PowerPoint: «Έβγαλα 2 εκατ. ευρώ και πια δουλεύω 5 ώρες την ημέρα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «βασίλισσα» του PowerPoint: «Έβγαλα 2 εκατ. ευρώ και πια δουλεύω 5 ώρες την ημέρα»
«Τι δουλειά θα βρεις απλά κάνοντας PowerPoint; Πώς θα ζήσεις;» τη ρωτούσαν και εκείνη έβαλε σκοπό να τους αποδείξει λάθος.

Η 33χρονη Κόρτνεϊ Άλεν πάντα πίστευε ότι οι παρουσιάσεις με ΤΟ PowerPoint της Microsoft θα μπορούσαν να γίνουν μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και όχι απλώς επιβεβαιώθηκε αλλά «θησαύρισε».

Σύμφωνα με τη στήλη Make It του CNBC, η νεαρή μεγάλωσε στην Ατλάντα της Τζόρτζια και πήρε το πτυχίο της στη γραφιστική από το Boise State University το 2012. Παθιασμένη με το σχεδιασμό παρουσιάσεων και έχοντας χρησιμοποιήσει το λογισμικό στο παρελθόν, κατάφερε να τελειοποιήσει τις δεξιότητές της. «Όλα είναι PowerPoint» έλεγε επανειλημμένα και οι άνθρωποι που την άκουγαν, σκέφτονταν ότι τους λέει κάτι... περίεργο. «Τι δουλειά θα βρεις απλά κάνοντας PowerPoint; Πώς θα ζήσεις;» τη ρωτούσαν και εκείνη έβαλε σκοπό να τους αποδείξει λάθος.

Μετά τα Πανεπιστήμιο, πέρασε μερικά χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, υπογράφοντας συμβάσεις ως ειδική σχεδιάστρια παρουσιάσεων PowerPoint για εταιρείες όπως η Cisco. Το 2015, έφτιαξε λογαριασμό στην ιστοσελίδα Upwork και μέσα σε ένα χρόνο, άρχισε να «βομβαρδίζεται» από πελάτες. Τον Μάιο του 2017, ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής παρουσιάσεων, «16X9». Οι επιλεγμένες συνεργασίες της Άλεν, σε συνδυασμό με τις συμβάσεις και τα συμβόλαια της εταιρείας της, πλέον της αποφέρουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια.

Αναφερόμενη στα πρώτα της βήματα, τονίζει πως στην αρχή ήταν δύσκολο να βρει πελάτες. «Είναι ζόρικο να "μπουκάρεις" όταν δεν έχεις κριτικές ή εμπειρία στην πλατφόρμα», υπογραμμίζει, όμως δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί. Η πρώτη της σημαντική δουλειά ήταν όταν κλήθηκε να κάνει παρουσιάσεις για την Adobe. «Υπήρχε συνεχής δουλειά για στελέχη στο τμήμα οικονομικών. Την ίδια χρονιά έκλεισα deal και με την Yelp. Μέχρι τον Αύγουστο του 2016, έβγαζα πενταψήφια νούμερο τον μήνα» τονίζει.

Ωστόσο, δούλευε επίσης υπερωρίες - μερικές εβδομάδες έως και 80 ώρες συνολικά και τότε ήταν που αποφάσισε ότι έπρεπε να συνεργάζεται με περισσότερους ανθρώπους που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, ώστε να χαλαρώσει. Αυτές τις μέρες, οι πελάτες της 16X9 περιλαμβάνουν μεγάλoυς «παίκτες» όπως το Bloomberg ενώ «το 70% των πελατών μας έχουν υπογράψει συμβόλαια μακράς διαρκείας», επισημαίνει και συμπληρώνει πως πλέον, που κατοικεί στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα, Σεούλ, εργάζεται περίπου 5 με 6 ώρες την ημέρα, ήτοι 25 με 30 εβδομαδιαίως.

«Έχουμε λάβει πολλά μηνύματα από σχολεία για την εκπαίδευση μαθητών αλλά και καθηγητών στo PowerPoint ώστε να μάθουν να το χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά, Από τη δική μας πλευρά, εμείς ελπίζουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο μηχανισμό που θα προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις δικές τους δεξιότητες στη δημιουργία παρουσιάσεων. Όταν κυκλοφορήσει, θα ονομάζεται What the Deck» καταλήγει η Άλεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έφτιαξε «αυτοκρατορία» αξίας 1,8 δισ. ευρώ χωρίς πτυχίο - «Ακούστε το ένστικτό σας»

Πώς μία 36χρονη «βούτηξε» 2,5 εκατ. ευρώ από Επιζώντα του Ολοκαυτώματος

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε δημόσιο υπάλληλο που κάπνισε 4.512 τσιγάρα στη δουλειά

gazzetta
gazzetta reader insider insider