Τι «παίζει» με τους διαγωνισμούς για ΒΟΑΚ και Αττική Οδό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι «παίζει» με τους διαγωνισμούς για ΒΟΑΚ και Αττική Οδό
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξελιχθεί κανονικά η διαδικασία για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού αλλά και ο διαγωνισμός για το έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ. Πάντως, η αγορά δεν αποκλείει νέες μεταθέσεις χρονοδιαγραμμάτων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξελιχθεί κανονικά η διαδικασία για την εκ νέου 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού (διαγωνισμός ΤΑΙΠΕΔ) καθώς και ο διαγωνισμός για το έργο παραχώρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), σημείωσε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος σε μεγάλα οδικά έργα. Απαντώντας επίσης σε σχετικά ερωτήματα ανέφερε πως θα υπογραφούν με τους αναδόχους όποιες από τις συμβάσεις έργων είναι ώριμες και εκκρεμούν.

Οι ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι η νέα προθεσμία που έχει οριστεί για την κατάθεση προσφορών για την παραχώρηση του ΒΟΑΚ, έργο προϋπολογισμού σχεδόν 2 δισ. ευρώ, είναι η 20η Απριλίου, μετά την πρόσφατη παράταση που δόθηκε. Για την εκ νέου παραχώρηση της Αττικής Οδού το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει ως ημερομηνία κατάθεσης προσφορών από τις 8 ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες την 29η Μαΐου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι οι προαναφερόμενες ημερομηνίες και για τους δύο αυτούς διαγωνισμούς θα μετατεθούν, αν και όπως λέγουν τα στελέχη τους η προετοιμασία των κατασκευαστικών εταιρειών για να καταθέσουν προσφορές συνεχίζεται κανονικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά την Αττική Οδό καθώς η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης λήγει τον Οκτώβριο του 2024 και ο χρόνος που απομένει δεν θεωρείται επαρκής για να ολοκληρωθεί μια τέτοια «βαριά» διαδικασία και να αναλάβει ο επόμενος παραχωρησιούχος.
Σε κάθε περίπτωση, και δεδομένου ότι προσεχώς ανοίγει εκλογικός κύκλος, μένει να φανεί κατά πόσο τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ή πάμε σε νέες χρονικές μεταθέσεις σε διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάκτωρ: Πώς «χτίζεται» το χαρτοφυλάκιο συμβάσεων και παραχωρήσεων – «Γύρισε πάνω» η κυκλοφορία στην Αττική Οδό

Ελληνοβουλγαρική συμμαχία στο «πράσινο» υδρογόνο – Στην Κομισιόν δύο κοινά πρότζεκτ ΔΕΣΦΑ – Bulgartransgaz

gazzetta
gazzetta reader insider insider