Ιταλία: Η Wind κοντά σε συμφωνία για την πώληση του δικτύου υποδομών σε fund της Σουηδίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Η Wind κοντά σε συμφωνία για την πώληση του δικτύου υποδομών σε fund της Σουηδίας
Για πώληση του μέρους της εταιρείας που «τρέχει» το δίκτυο κεραιών και άλλων υπηρεσιών υποδομών, μέσω απόσχισης (spin-off) του κομματιού που θέλει να παραχωρήσει στην EQT.

Η ιταλική Wind Tre βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το σουηδικό fund EQT για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στο δίκτυο υποδομών της σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Οι συζητήσεις αφορούν το ενδεχόμενο πώλησης του μέρους της εταιρείας που «τρέχει» το δίκτυο κεραιών και άλλων υπηρεσιών υποδομών, μέσω απόσχισης (spin-off) του κομματιού που θέλει να παραχωρήσει στην EQT.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται, χωρίς να έχει «κλειδώσει» ακόμα το deal ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που προτίθεται να καταβάλει η EQT για την θυγατρική της Wind.

Το Reuters αναφέρει πως σήμερα η διοίκηση της Wind Tre θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τους σχεδιασμούς της.

Η EQT θα μπορούσε να αγοράσει το 60% με 65% της νέας εταιρείας, εφόσον υλοποιηθεί το spin-off του κλάδου των υποδομών της Wind Tre. Ο σχεδιασμός του ιταλικού ομίλου τηλεπικοινωνιών είναι να στελεχώσει την αποσχισθείσα εταιρεία με 2.000 υπαλλήλους από τους συνολικά 6.500 εργαζόμενους που έχει στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 24,3 εκατ. δολ. οι συνολικές απολαβές του CEO της Uber το 2022 - «Άλμα» 22%

gazzetta
gazzetta reader insider insider