Bloomberg: Στο «χορό» για την Credit Suisse και η Deutsche Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Στο «χορό» για την Credit Suisse και η Deutsche Bank
Οι συζητήσεις έχουν περιοριστεί στο εσωτερικό της γερμανικής τράπεζας -μέχρι στιγμής-, ενώ δεν έχει γίνει κάποια επίσημη κρούση στην Credit Suisse ακόμα.

Ακόμα μια τράπεζα εμφανίζεται να εξετάζει την περίπτωση εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse, εν μέσω της δεινής θέσης που έχει περιέλθει η ελβετική τράπεζα τις τελευταίες μέρες και στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης που δοκιμάζει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Deutsche Bank εξετάζει την κατάθεση προσφοράς για εξαγοράς κομματιών της Credit Suisse. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν γίνει συζητήσεις για τα κομμάτια της ελβετικής τράπεζας που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ελκυστικά και τις τιμές πώλησης που αυτά μπορούν να έχουν εάν αποσχιστούν από τον όμιλο της Credit Suisse ή εάν «σπάσουν» σε περίπτωση εξαγοράς της ελβετικής τράπεζας από την UBS.

Οι πηγές του Bloomberg αναφέρουν πως αυτές οι συζητήσεις έχουν περιοριστεί στο εσωτερικό της γερμανικής τράπεζας -μέχρι στιγμής-, ενώ δεν έχει γίνει κάποια επίσημη κρούση στην Credit Suisse ακόμα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η BlackRock εξετάζει την κατάθεση προσφοράς για μέρος της Credit Suisse, με την αμερικανική εταιρεία να διαψεύδει την εν λόγω αναφορά.

Το Σάββατο η ελβετική κεφαλαιαγορά (FINMA) απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για το ενδιαφέρον της BlackRock σχετικά με την Credit Suisse.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χόλζμαν (ΕΚΤ): Νέες αυξήσεις επιτοκίων για τον πληθωρισμό - Η Credit Suisse έχει μακροχρόνιο πρόβλημα

Goldman Sachs: «Ψαλίδι» στις ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω της αναταραχής από την Credit Suisse

Κίνα: Η κατάρρευση της SVB δείχνει τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider